Monumenten, popprinsessen en een Rolling Stone maken kans op Gentse filmmuziekprijzen

Lady Gaga en Mick Jagger dingen allebei naar een World Soundtrack Award. (archiefbeeld). 

Lady Gaga en Mick Jagger dingen allebei naar een World Soundtrack Award. (archiefbeeld). ©  REUTERS

Gent -

Film Fest Gent heeft bekendgemaakt wie dit jaar kans maakt op de World Soundtrack Awards. Daar zitten enkele grote namen bij: onder meer Hans Zimmer, John Williams en Billie Eilish mogen hopen op een prijs.

Max Dedulle

De World Soundtrack Awards bekronen ieder jaar de beste muziek die is gemaakt voor films en tv-series. In de categorie ‘Filmcomponist van het jaar’ zien we grote namen als Hans Zimmer en Radiohead-gitarist Jonny Greenwood. Die laatste componeerde het afgelopen jaar onder meer muziek voor de film Spencer, over Lady Diana.

Filmmuziek-icoon John Williams is dan weer genomineerd als ‘Televisiecomponist van het jaar’, voor zijn muziek voor de Disney+-serie Obi-Wan Kenobi.

Verhitte strijd

Ook de prijs voor ‘Beste originele song’ belooft een verhitte strijd te worden. Daarbij is onder meer Lady Gaga genomineerd voor het liedje Hold my hand uit Top gun: Maverick, maar ook Billie Eilish voor het titelnummer van de Bondfilm No time to die. De twee popiconen nemen het op tegen onder anderen Rolling Stone Mick Jagger. Die is genomineerd voor Strange game uit de HBO-serie Slow horses.

De World Soundtrack Awards worden op 22 oktober uitgereikt in De Bijloke. Speciale gasten die avond zijn componisten Bruno Coulais en Mark Isham.

Meer info vind je op worldsoundtrackawards.com.

LEES OOK:Componist van gelauwerde documentaire krijgt Lifetime Achievement Award in Gent

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs