Mét pitstop bij ‘Christel Decibel’: Wondelgem is klaar voor traditionele wandeling en fietstocht

De organisatie van Wondelgem Wandelt en Fietst, met centraal Nadine Lenssens (in witte broek). 

De organisatie van Wondelgem Wandelt en Fietst, met centraal Nadine Lenssens (in witte broek). ©  IF

Wondelgem -

Haal die wandelschoenen of die fiets maar boven want binnenkort is het opnieuw ‘Wondelgem Wandelt en Fietst’. Al voor het 52ste jaar zullen honderden sportievelingen midden augustus de Gentse deelgemeente wat beter leren kennen.

Sander Luyten

‘Wondelgem Wandelt’ werd 52 jaar geleden opgezet als sportieve activiteit voor de inwoners van de Gentse deelgemeente. 23 jaar geleden, toen fietsen serieus in de lift zat, werd het ‘Wondelgem Wandelt en Fietst’. Het evenement lokte steeds meer deelnemers. Dit jaar verwacht de organisatie op zondag 21 augustus rond de 600 sportievelingen, van wie iets meer dan de helft fietsers.

“Er is voor elk wat wils”, zegt Nadine Lenssens, van organisator Davidsfonds. “Tijdens de korte wandeling van 4,8 kilometer zie je De Lieve, die hier niet onder de grond ligt. De wandeling van 7 kilometer leert je nieuwe en oude stukken van Wondelgem kennen. Er verandert hier op korte tijd zo veel dat ik zelf altijd iets ontdek. En de tocht van 14 kilometer neemt je mee tot in het centrum van Gent.”

Christel Decibel

Vertrek en aankomst liggen in zaal De Zulle, ook voor de fietsers, die 35 kilometer afleggen. Lenssens hoopt vooral op goed weer: “Twee jaar geleden viel de jubileumeditie figuurlijk in het water door hevige regenbuien en vorig jaar gebeurde net hetzelfde. Ik herinner me een groep wandelaars van OKRA die meteen na de start moesten terugkeren”.

Iedereen is welkom en inschrijven is niet nodig. Deelnemers krijgen al 52 jaar een kunstwerk van Michel Bracke. Die maakt een tekening op basis van het traject. Dit jaar herken je onder meer de kerk van Wondelgem, de kraan bij de Oude Dokken en café De Hoeve in Oostakker, waar fietsers onderweg bij ‘Christel Decibel’ een lekker streekbiertje kunnen drinken.

Meer info op de website van de Wondelgemse Wandelvogels

De tekening van Michel Bracke 

De tekening van Michel Bracke ©  IF

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs