Dat was nipt: supporter kan nog net wegspringen voor aanstormende peloton in Ronde van Portugal

 

De 23-jarige Amerikaan Scott McGill (Wildlife Generation) heeft vrijdag de eerste etappe van de Ronde van Portugal (2.1) gewonnen, goed voor zijn eerste profzege. Hij haalde het na 181,5 km tussen Villa Franca de Xira en Elvas in een sprint met een beperkte groep voor de Brit Oliver Rees (Trinity) en de Uruguayaan Mauricio Moreira (Glassdrive).

In de laatste kilometer van de etappe gebeurde er wel iets merkwaardig: een fan stond nog op de weg en kon maar net wegspringen voor het aanstormende peloton.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vier renners reden een groot stuk van de dag aan de leiding: de Australiër Fergus Browning (Trinity), de Spanjaard Jose Maria Garcia (Electro Hiper Europa-Caldas), de Rus Victor Manakov (ABTF Betao-Feirense) en de Portugees Joao Macedo (L.A. Aluminos). Op 35 km van de finish bleef alleen Macedo voorin over nadat Garcia als laatste moest lossen, maar ook de Portugees werd gegrepen met nog 23 km voor de boeg.

De Amerikaan Kyle Murphy (Human Power Health) versnelde op 20 km van de streep en kreeg team- en landgenoot Joey Rosskopf mee. Maar het peloton onder aanvoering van de ploeg van leider Reis liet niet begaan. Rosskopf werd als laatste overlever onder de rode vod gegrepen. Na een late massale val spurtten nog zo’n 30 renners voor de zege.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Ronde van Portugal

Video

Keuze van de redactie