Club Brugge wil Hans Vanaken beter contract geven, maar die blijft hopen op transfer naar West Ham

Club Brugge blijft stellig wat betreft Hans Vanaken (29): hij mag deze mercato niet weg. De concrete interesse en het bod van 10 miljoen euro van West Ham ten spijt. Bij blauw-zwart beseffen ze wel dat het voor de Rode Duivel een streep door de rekening is dat er zelfs niet over kan worden gepraat. Ze willen daarom tegemoetkomen aan hun sterkhouder en maken een verlenging bespreekbaar, waarbij ze hem nog een jaar langer zouden vastleggen – tot 2026 – en aan verbeterde voorwaarden.

dvd

Dat gebeurde eerder ook al. In september 2020 werd een bod van dik 15 miljoen euro van West Ham eveneens geweigerd, maar enkele dagen later kreeg Van­aken een nieuw contract. Het is nu echter veel te vroeg voor de middenvelder om daar vrede mee te nemen. Hij wil, nu hij dertig wordt, echt de stap zetten naar de Hammers, om Premier League-voetbal te spelen en zich financieel te verbeteren. En hij hoopt dat het verhoogde bod, dat eerstdaags zal binnenvallen, Club alsnog kan overtuigen. Of dat er op z’n minst onderhandeld kan worden.

Wat de versterking voor het middenveld betreft, is Sander Berge (24) – goed op dreef ook bij Sheffield United – nog altijd niet haalbaar. Hij blijft wel in beeld, net als Nicolas Raskin (21) van Standard, die onlangs opnieuw gepolst werd. (dvd)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Hans Vanaken

Video

Keuze van de redactie