Buren van Ed Sheeran hebben klachten: “Als hij 29 keer zijn helikopter gebruikt, moet hij een vergunning aanvragen”

 ©  REUTERS

Ed Sheeran heeft het aan de stok met zijn buren. De ‘Shape of you’-zanger zou zijn helikopter te vaak gebruiken, en dat zonder een officieel helikopterplatform gebouwd te hebben.

Bron: Daily Mail, The Sun

In theorie mag Sheeran zijn helikopter zoveel gebruiken als hij wil, tenminste: als hij daarvoor een helikopterplatform zou laten installeren. Dat heeft de zanger echter niet gedaan. Zijn helikopter stijgt op en landt in zijn tuin. Telkens op dezelfde plaats, maar zonder officieel platform. De regelgeving stelt nochtans dat helikopters slechts 28 dagen per jaar mogen opstijgen en landen op een “tijdelijke locatie”.

Volgens de Britse krant zijn de buren van Sheeran nogal nauwkeurig in het bijhouden van dat aantal helikoptervluchten. Als Sheeran de 28-dagenregel overschrijdt, zijn ze van plan dat te melden. En dan moet Sheeran een bouwvergunning aanvragen, wat hem waarschijnlijk een aardige cent kost.

Of dat werkelijk een groot probleem wordt voor de razendpopulaire zanger, valt te betwijfelen. Zijn woning in Suffolk, waar hij met zijn vrouw Cherry Seaborn woont, omvat vijf huizen, een voetbalveld, een boomgaard, een buitenkeuken, een ‘entertainmentruimte’ en een natuurvijver.

Over dat laatste werden vorig jaar ook al klachten genoteerd. De vijver zou namelijk voor geurhinder zorgen. Sheeran zei destijds: “Ik denk gewoon dat mensen zich met hun eigen zaken moeten bemoeien.”

De natuurvijver op het landgoed van Ed Sheeran ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen