Nooit te oud om rebel te zijn: rusthuisbewoners halen wilde kant in zichzelf naar boven

 ©  ID/ Lieven Van Assche

Bastards heb je niet alleen in Benidorm. Voor een fototentoonstelling in hun woonzorgcentrum Sint-Pieter in Lochristi halen de bewoners de rebel in zich naar boven. Compleet met kettingen, baseballpetten en opgestoken middelvingers.

Jan Claeys

Roger De Bruycker – 83 – Was vroeger wever

“In elk circus is er een clown. Hier ben ik dat. Die jonge gasten vroegen me om in de winkelkar te kruipen, ik heb geen seconde getwijfeld. Hoe onnozeler, hoe liever, zo kennen ze me hier.”

 ©  ID/ Lieven Van Assche

Henriette De Bue – 64 – Hielp thuis in constructiebedrijf

“Ze hebben me toch moeten overtuigen om zo zot te doen voor de foto. Ik sta eigenlijk niet graag in de belangstelling. Al moet ik wel zeggen dat het leuk was om die sigaar in mijn mond te steken. Ik heb vroeger veel gerookt. Ik had goesting om er eens aan te trekken, maar dat mocht niet.”

 ©  ID/ Lieven Van Assche

Mia Vandenhende – 90 – Was ambtenaar bij de Stad Gent

“Wat die opgestoken middenvinger wil zeggen? Dat we hier nog zijn, nonde. We zijn oud en een beetje versleten, maar we zijn er nog en we tellen nog mee. En we kunnen op onze leeftijd nog eens zot doen.”

 ©  ID/ Lieven Van Assche

Simonne Beauprez – 86 – Was textielarbeider

“Ben ik dat? Ik herken mezelf bijna niet op de foto. En een Duvel, dat is lang geleden.”

 ©  ID/ Lieven Van Assche

Jacqueline Van Der Vennet – 90 – Was naaister en poetsvrouw

“We doen ook graag eens stoer. Het was heerlijk om ons samen met die jonge gasten te verkleden. En onnozele bekken te trekken. Je moet je mengen met de jeugd om zelf jong van geest te blijven. Die sigaar brandt trouwens niet echt. Dat hebben ze met de computer gedaan.”

 ©  ID/ Lieven Van Assche

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie