Populaire game grijpt in nadat spelers ‘verkrachtingsmodus’ ontwikkelen

De populaire tienergame ‘Overwatch’ laat aan spelers toe om eigen spelmodi te creëren. ©  ISOPIX

Game-ontwikkelaar Blizzard heeft een spelmodus moeten verwijderen uit het populaire computerspel ‘Overwatch 2’. Het gaat om een speciale “verkrachtingsmodus” die werd gecreëerd door enkele spelers. Een moeder zag haar 12 jaar oude zoontje het spel spelen en reageerde verbouwereerd op Twitter.

Gilles Liesenborghs

“Laat je kinderen geen Overwatch spelen. Mijn 12 jaar oude zoon vond een spelmodus genaamd ‘seksuele intimidatie’ in de game. En een andere spelmodus simuleerde hoe de vrouwelijke personages werden verkracht”, schreef de moeder op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het computerspel laat via de Custom Game Mode toe aan spelers om unieke spelmodi te creëren binnen de grenzen van hun favoriete game. Maar dat pakte dus verkeerd uit. Enkele spelers maakten er misbruik van en ontwikkelden een spelmodus die spelers de kans geeft om vrouwelijke personages te verkrachten met het mannelijke hoofdpersonage.

Game-ontwikkelaar Blizzard laat weten dat ze de misplaatste spelmodus meteen hebben verwijderd. “We werken voortdurend aan de verbetering van onze automatische filters om te voorkomen dat zulke content gemaakt kan worden. Daarnaast proberen we ook manueel alles te verwijderen dat het systeem niet heeft opgemerkt”, zeggen de makers aan PCGamer.

Toch zou de “verkrachtingsmodus” nog niet volledig uit het spel zijn verdwenen. Iedereen die de vijfcijferige code van de modus kent, kan hem opnieuw maken en spelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen