Vrouw & Maatschappij gaat langs bij lokale landbouwsters: “We willen hen een hart onder de riem steken”

De delegatie van Vrouw & Maatschappij Zottegem op bezoek bij Leen Gielis (tweede van links) van Hoeve ’t Alkenveld in Velzeke. Veerle De Smet herken je uiterst links. © IF

ZOTTEGEM -

Een delegatie van Vrouw & Maatschappij Zottegem gaat in oktober langs bij lokale landbouwsters om een luisterend oor te bieden en hen een hart onder de riem te steken.

Pieter De Valkenaere

“Vandaag de dag is er meer dan ooit nood aan appreciatie voor vrouwen binnen de sector”, zegt Veerle De Smet van Vrouw & Maatschappij Zottegem, de politieke vrouwenbewegingvan CD&V. “De landbouwsector verkeert immers al enige tijd in zwaar weer: de snel veranderende regelgeving, de lage prijzen voor landbouwproducten en het instortende gezinsinkomen in onder meer de varkenssector, zijn slechts enkele van de tegenslagen die ze de laatste tijd te verwerken hebben gekregen. En die omstandigheden brengen stress met zich mee. Stress die bovendien vaak opgevangen wordt door onze landbouwvrouwen. Want als sleutelfiguren binnen de Vlaamse landbouwbedrijven moeten zij vaak verschillende ballen tegelijk in de lucht houden. Zo zijn ze vaak tegelijkertijd boekhouder, dierenverzorger, technieker, moeder en manager van het huishouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus