Oude koffiebranderij De Draak bij stadshal krijgt nieuwe invulling: “Hier kunnen we onze creativiteit de vrije loop laten”

©  Google Maps

Gent -

Het Gentse evenementenbureau Lucky Lemon blaast het voormalige pand van koffiebranderij De Draak bij de stadshal nieuw leven in. Het 13de-eeuwse gebouw in hartje Gent wordt niet alleen de thuis van een nieuw café, maar ook van verschillende soorten evenementen.

Simon Dekaezemaker

Na twee jaar leegstand heeft brouwerij Omer Vander Ghinste in 2021 beslist om het pand met drie verdiepingen nieuw leven in te blazen. Het gebouw wordt niet alleen een café met eetgelegenheid en terras, maar ook een toegankelijke ontmoetingsplaats voor Gentenaars en toeristen. De West-Vlaamse brouwerij werkt daarvoor samen met het evenementenbureau Lucky Lemon.

Dat bureau van Lieven Dermul en Kim Vlaminck verenigt de beste evenementen van het Gentse eventkantoor annex feestpromotor onder één dak: Icoon, Heet, Apéro Velcro, Sabrina’s Feestje en Club923. Op oudejaarsavond organiseren ze het grote feest Triple Kiss in de Vooruit en ze zaten ook achter de populaire pop-upzomerbars Riviera en De Glasfabriek. Nu starten ze een nieuw concept in het voormalige pand van koffiebranderij De Draak bij de stadshal.

In het gebouw wil Lucky Lemon recepties, teambuildings, meetings, shows en voorstellingen organiseren. “Met onze ervaring in het uitrollen van event- en horecaconcepten kunnen we onze creativiteit hier helemaal de vrije loop laten, op alle verdiepingen”, zegt Kim Vlaminck. De opening is voorzien voor begin 2023. Het concept krijgt een aparte naam.