Zilveren medaille voor ‘Boer Bloem’ op Brussels Beer Challenge

Patrick Naudts, fier op  © bbc

Lochristi -

Boer Bloem, het alcoholvrije fruitbiertje van bloemist Patrick Naudts, mag voortaan een zilveren randje in zijn promotiecampagne stoppen. Op de Brussels Beer Challenge werd het Lootse brouwsel bekroond als het tweede beste alcoholvrije bier ter wereld. “Hier zijn we echt fier op”, reageert Patrick.

Geert Herman

De Brussels Beer Challenge is een professionele en sportieve wedstrijd onder brouwers en vormt ook een platform waar internationale brouwers kunnen netwerken en hun product actief kunnen promoten. Bovendien wil de wedstrijd de biercultuur ondersteunen. Een internationaal panel van experts beloont er op het einde van drie degustatiedagen de winnaars met een gouden, zilveren of bronzen award die kan gebruikt worden in de promotie voor het bier. Patrick Naudts, die heel veel inspanningen doet om zijn product in de markt te zetten en regelmatig op onder meer Joe FM te horen is, is een trotse winnaar: “1800 deelnemers, 80 categorieën, 41 landen en 85 professionele proevers: het kan geen toeval zijn”, klinkt het bij de bekende bloemist. Het goud moest Boer Bloem aan het Nederlandse ‘Fun House’ laten, ‘Cristal 0.0 %’ van Alken-Maes was een mooie derde.

Boer Bloem is een alcoholvrij bier op basis van vlierbloesem en hibiscus, bevat verder gerstemout, hop en gist, en wordt verkocht in (recycleerbare) blikjes van 33 cl. Begin 2021 vertelde Patrick Naudts al in onze krant dat het geen ‘zoete bazaar’ ging zijn.

De Brussels Beer Challenge, een van de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld, bestaat sinds 2012 en vindt jaarlijks op een andere locatie plaats. Eupen in de Oostkantons was dit jaar - letterlijk - de proefplaats. Opvallend is dat zelfs Oekraïense bieren dit jaar in de prijzen vielen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus