Vermijden dat je garage straks volstaat met fietsen die te klein geworden zijn? Tine (29) heeft de oplossing

Tine richtte Panta Club op, een abonnementsdienst voor kinderfietsen. ©  IF

Gent -

Iedere ouder zal het herkennen. Je koopt een gloednieuwe fiets voor zoon of dochter, maar enkele jaren later is die alweer te klein geworden. Voor je het weet, staat de garage vol en ben je een fortuin kwijt. Tine Van de Poel (29) heeft de oplossing: een abonnement waardoor je kind steeds op de juiste fiets rondrijdt.

Max Dedulle

Een abonnement op Netflix of Spotify, dat kennen we. En maandelijks een vast bedrag betalen voor een fiets, ook dat is sinds Swapfiets niet zo nieuw meer. Maar de Gentse onderneemster Tine Van de Poel lanceert nu een fietsabonnement dat met kinderen meegroeit.

“Bij familie en vrienden hoorde ik vaak dezelfde verzuchting als het over kinderfietsen ging. Kinderen groeien als kool, dat weet iedereen. Om de twee jaar hebben ze een nieuwe fiets nodig, omdat de oude te klein geworden is. Daardoor kiezen ze vaak voor een goedkoop model of een versleten tweedehandsfiets, want het hoeft toch niet lang mee te gaan. Veilig is anders, en tegen dat hun kind veertien is, moeten ouders gemiddeld zes keer op zoek naar een nieuwe fiets. Dat moet beter kunnen, vond ik.”

Aan huis geleverd

Tine richtte Panta Club op, een abonnement voor veilige kinderfietsen. “Wie lid wordt, kan op onze site een fiets kiezen voor zijn of haar kind. Die leveren wij dan aan huis. Als de zoon of dochter de fiets ontgroeid is, of als herstellingen nodig zijn, komen we langs met een nieuw exemplaar. Je bent er dus steeds zeker van dat je fiets in goeie staat is.” (lees verder onder de foto)

Wie een abonnement heeft, kan zijn kind op een goed onderhouden fiets laten rijden. ©  IF

Niet alleen de fiets, ook de prijs van een abonnement groeit mee met je kind. Voor een loopfietsje voor de allerkleinsten tel je 4,99 euro per maand neer, terwijl een stevige kinderfiets voor een veertienjarige maandelijks 19,99 euro kost.

Kopzorgen

“In die prijs is alles inbegrepen”, verzekert Tine. “Het onderhoud, de levering en de accessoires. Alle fietsen hebben bijvoorbeeld een spatbord en een staander. Je bent trouwens niet voor een lange tijd gebonden aan je abonnement: opzeggen is altijd mogelijk.”

Met haar abonnementsformule wil Tine kopzorgen wegnemen bij ouders, maar ook een meer duurzame oplossing bieden. “Een kind ontgroeit fietsen in een razend tempo. Op deze manier geven we die fietsen een langer leven en garanderen we ook dat ze perfect in orde zijn. Voor het onderhoud en nazicht zetten we trouwens maatwerkbedrijven in, en ook dat is een bewuste keuze.”

Meer info vind je op Pantaclub.be.