Voetbal  2de provinciale A  Asse-Zellik - ERC Hoeilaart 2-2

Asse-Zellik kan na billijk gelijkspel tegen Hoeilaart tweede periodetitel volgende week veiligstellen: “Beersel-Drogenbos wordt zware dobber, maar we hebben alle troeven in handen”

Sam Ysenbaert, die Asse-Zellik op een 2-1-voorsprong zette, wordt hier het leven zuur gemaakt door Hoeilaart-speler Basile Bolline.© Kms

Tweedeprovincialers Asse-Zellik en Hoeilaart speelden zondag broederlijk 2-2-gelijk na een hoogstaande topper. Door dat punt trekt de fusieclub uit Asse als leider naar de slotdag van de tweede periode. Een zege tegen Beersel-Drogenbos en Asse-Zellik pakt komend weekend altijd de periodetitel. Leider Hoeilaart wordt na het gelijkspel in het algemene klassement bovenaan bijgebeend door Kraainem.

Wim Redant

Na twintig minuten werd Liam Jörgensen na een dubbelpass afgezonderd en de eerste Hoeilaartse kans mondde meteen uit in een treffer. Aan de overkant ging de bal na een fout op Bosango Moussa op de stip en Geoffrey Cabeke zette de elfmeter feilloos om. Na de rust zette Sam Ysenbaert de thuisploeg via de deklat ook op voorsprong, al zorgde dat voor opschudding omdat de bezoekers de bal de doellijn niet zagen overschrijden. Maar uiteindelijk zou de leider toch met een punt huiswaarts keren. Na een afgeweerde knal trof Hamed Shayker raak in de rebound.

“We staan nog steeds op kop in de tweede periode en hebben nu alle troeven in eigen handen om komend weekend een eindrondeticket veilig te stellen”, bleef Asse-coach Xavier De Groote positief. “Al wordt de thuispartij tegen Beersel-Drogenbos komend weekend best een zware dobber.”

Ook T2 Lode Snoeckx zag het positief in. “In de tweede periode zitten we na zes zeges en drie gelijke spelen aan een 21 op 27. We beschikken over veel kwaliteit in onze rangen. Tijdens de seizoenstart kregen we nog af te rekenen blessures. Intussen is die periode achter de rug en is de puzzel in elkaar gevallen. Bovendien wordt er ook voor elkaar geknokt. Naast de individuele kwaliteiten kunnen we ook teren op een uitstekende groepsmentaliteit.”

Dubbel gevoel bij Hoeilaart

Bij Hoeilaart hinkten ze na afloop op twee gedachten. “Bij de tweede tegentreffer botste de bal via de onderkant van de lat opnieuw het veld in”, sprak coach Stef Vandevelde. “De assistent-scheidsrechter kende ook niet meteen een doelpunt toe. Plots werd de goal in alle verwarring dan toch goedgekeurd. Ergens voelen we ons dus een beetje bekocht, al geef ik grif toe dat een gelijkspel de correcte uitslag was. In de tweede periodestand hebben we ons lot niet meer in eigen handen, maar daar malen we niet om. Wie in de eindstand in de top drie eindigt, speelt toch de eindronde. Door de nederlaag van Woluwe-Zaventem stevenen we af op een titelclash met Kraainem. We beschikken over een goed combinerende ploeg die ook al aan maturiteit won. Zes weken geleden telden we nog negen punten achterstand op Kraainem, nu staan we samen op kop. We gaan er dus nog alles aan doen en geloven er volop in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus