Oorspronkelijke Wednesday-actrice uit ‘The Addams family’ overleden

© ISOPIX

Lisa Loring, die nog maar vijf jaar oud was toen ze in 1964 de rol van Wednesday op zich nam in de allereerste verfilming van ‘The Addams family’, is op 64-jarige leeftijd overleden na een beroerte.

“Ze stierf zaterdagavond in het ziekenhuis, ze was omring door familie”, vertelde haar dochter aan Variety.

ltoBron: The Guardian, Variety

Van 1964 tot 1966 speelde Loring Wednesday Addams. Ook toen al droeg Wednesday vlechtjes en was gothic haar favoriete look. Haar performance werd nadien – ondanks de vele remakes – niet vergeten, want zelfs voor de nieuwste Netflix-serie Wednesday baseerde actrice Jenna Ortega zich op Loring. Voor een dansscène, die viraal ging op Tiktok, inspireerde Ortega zich namelijk op Lorings hoekige beweging. En Ortega bedankte Loring zelfs nog toen de scène online aansloeg.

LEES OOK. Zij waren al goth lang voor de ‘Wednesday’-hype: “Opgroeien was niet altijd gemakkelijk” (+)

Loring werd in 1958 geboren als Lisa Ann DeCinces op de Marshalleilanden en verhuisde vervolgens met haar moeder naar Hawaï en later naar Los Angeles. Op driejarige leeftijd begon ze al met modellenwerk en al snel kreeg ze haar eerste rol op televisie in het medische drama Dr. Kildare.

Na haar doorbraak als Wednesday Addams speelde ze ook een rol in de sitcom ‘The Pruitts of Southampton en in het spionagedrama The Girl from U.N.C.L.E. Vervolgens kreeg ze een terugkerende rol in As the world turns. Ze kreeg later ook een rol in Blood frenzy, Iced en Savage harbor.

Loring had twee dochters, Marianne en Vanessa, en ook twee kleinkinderen.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen