Voetbal  2de provinciale A  Asse-Zellik - ERC Hoeilaart 2-2

Ruwe diamant Axcel Bosango Moussa (18) al goed voor twee hattricks bij Asse-Zellik: “Ik ben snel, beschik over een goed schot en heb een neus voor goals”

“Ik speel voor het eerst in een eerste ploeg en zit dus in een leerproces”, zegt Axcel Bosango Moussa (rechts), hier in duel met Basile Bolline van ERC Hoeilaart.© Kms

Asse-Zellik behield zondag de leidersplaats in de tweede periode na de topper tegen Hoeilaart. Axcel Bosango Moussa (18) droeg zijn steentje bij met een afgedwongen strafschop nadat de spits vorige week in Dilbeek ook al een hattrick had gescoord.

Wim Redant

Het gaat Moussa voor de wind, al ging het op de eerste speeldag grondig fout met een uitsluiting in zijn debuutmatch. “Ach, noem het gerust een jeugdzonde”, zegt Moussa. “Onze coach Xavier De Groote praatte met me en ook de ploegmaats schonken me vergiffenis. Ik incasseerde rood in mijn debuutmatch en slechter kan je in feite niet starten. Ik duwde een speler lichtjes van me af en die voerde een toneeltje op waarvoor ik de tol betaalde. Ik nam me voor dat het me nooit meer mag overkomen. Ik speel voor het eerst in een eerste ploeg en zit dus in een leerproces. Ik stak wel al veel op van de broers Anthony en Geoffrey Cabeke. Zij speelden nog bij RWDM en Union en zijn ervaren rotten die pal achter mij staan en me wel eens bij de arm nemen met goede raad. Soms zit ik gewoon niet lekker in de match en dat is best frustrerend. Zij leren me gewoon te blijven focussen om zo het tij te keren.” Moussa telt negen goals, wat niet slecht is voor een debutant die slechts elf wedstrijden tussen de lijnen stond.

“Promotie naar eerste provinciale”

“Na mijn rode kaart kreeg ik drie speeldagen schorsing. Tegen Machelen maakte ik wel al een en ander goed met een hattrick. Op Dilbeek tekende ik vorige week voor een nieuwe hattrick. Ik begon te voetballen bij Asse-Zellik dat ik wel een jaartje verliet voor RSD Jette. Ik ging testen bij Union waar ik een voorstel kreeg voor de U19. De mentaliteit bij die U19 beviel me evenwel niet en ik besloot terug te keren naar Asse-Zellik. Dat bleek een goede keuze. We staan aan de leiding in de tweede periode en kunnen zondag in de thuismatch tegen Beersel-Drogenbos de periodetitel en het bijhorende eindrondeticket veiligstellen.”

Moussa is een ruwe diamant die door coach Xavier De Groote verder moet worden gekneed. “Ik ben snel, beschik over een goed schot en heb een neus voor goals. Ik mis nog wat ervaring, maar leerde al ontzettend veel bij van de coach en de medemaats. Na een moeilijke seizoenstart raakten we op kruissnelheid. Met Hoeilaart troffen we de koplopers, maar we toonden ons de evenknie en flirtten in de slotfase zelfs met de winnende treffer. Ik wil graag naar eerste provinciale met Asse-Zellik. Het zou een nieuwe stap voorwaarts zijn in mijn carrière”, besluit de student boekhouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus