Sobercoins tegen voordrinken zijn weer present op Traffic Light

De Sobercoins werden vorig jaar voor het eerst uitgetest.© Tommy Maes

Balen -

De stand van de Sobercoins is zaterdag 4 februari aanwezig op de Traffic Light-fuif in het parochiecentrum van Balen. Wie ‘safe’ blaast, krijgt een Sobercoin die goed is voor drie gratis drankmunten op de fuif. Met de campagne wil de lokale Stuurgroep Alcohol en Drugs het fenomeen van ‘voordrinken’ aanpakken.

Jeugdbeweging KLJ Balen organiseert zaterdagavond de fuif Traffic Light in het parochiecentrum van Balen. Aan de ingang staat ook een stand van de Sobercoins, een campagne van de lokale stuurgroep alcohol en drugs in Balen tegen ‘voordrinken’.

Jongeren die tussen 21 en 23u op de fuif aankomen, kunnen er eenmalig vrijblijvend een alcoholtest afleggen. Wie ‘safe’ blaast, wordt beloond met een Sobercoin. Die munt kunnen ze op de fuif inruilen voor drie drankmunten of -bonnen. De actie vond eerder al plaats op de Jungle Party in Wezel, de Nacht van de Jeugdbeweging, Inside Out en Revu. Traffic Light is dus de vijfde fuif waar de Sobercoins present zijn.

Wie safe blaast, krijgt een sobercoin.© Tommy Maes

#Zat?Zeddezot!

Met de actie willen de Stuurgroep Alcohol en Drugs en de gemeente Balen jongeren stimuleren om niet vooraf te veel te drinken voordat ze naar een fuif afzakken. Ook de Balense jeugdverenigingen engageren zich om te blijven werken aan een preventief alcoholbeleid en veilig fuifklimaat.

Onder de noemer #Zat?Zeddezot! maakt het gemeentebestuur van Balen werk van een preventief alcoholbeleid, samen met onder meer jeugdverenigingen en de Balense horeca. Een stuurgroep neemt sinds 2016 beslissingen over het te voeren alcohol- en drugsbeleid, volgt op hoe de acties worden uitgewerkt en stuurt bij waar nodig. Dat gebeurt onder meer door de opmaak van een langetermijnactieplan en diverse acties, zoals leeftijdsbandjes op fuiven en het informeren van winkels en horeca.

(mto )

www.balen.be/sobercoins, www.kljbalen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus