Evi Hanssen deelt selfie van laatste kater: “Geen alcohol drinken zou niet zo bijzonder moeten zijn”

© Inge Kinnet

Evi Hanssen (44) heeft op Instagram een selfie gedeeld van toen ze haar laatste kater had. Dat is inmiddels drie jaar geleden, want de presentatrice raakte sindsdien geen druppel meer aan. “Geen alcohol drinken zou niet zo bijzonder moeten zijn”, zegt ze. Dat ze de foto uitgerekend op de eerste dag van februari deelt, is niet toevallig. Vandaag start Tournée Minérale.

(eadp)

“Een selfie van mijn laatste kater op 31/12/2019”, schrijft Evi Hanssen bij de foto van zichzelf. “De dag erop begon mijn experiment om 1 jaar geen alcohol te drinken. Dat liep een beetje uit de hand, want ik drink nog steeds geen alcohol. Vandaag start in Vlaanderen Tournee Minérale.” Dat is een actie die oproept tot een maand geen alcohol te drinken.

LEES OOK. Evi Hanssen over de (on)zin van tournée minérale: “De verwachtingen liggen bij de meesten bijzonder hoog” (+)

“Ik deed meestal ook mee, vroeger. Eén maand geen alcohol drinken was voor mij nooit een probleem. Dan kon ik mezelf weer een schouderklopje geven en met een gerust gemoed in maart opnieuw beginnen met consumeren. Veel mensen denken dat ze – doordat ze 28 dagen niet drinken – niet afhankelijk zijn van alcohol. Dat klopt natuurlijk niet. Voor velen is het een kwestie van 28 dagen ‘volhouden’.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Maar je gunt je lichaam wel even rust. En misschien zorgt het ook voor een bewustwording, hoe vaak je onbewust alcohol drinkt. Want geen alcohol drinken zou niet zo bijzonder moeten zijn.” Ze sluit af met een boodschap die doet denken aan haar passage als Sofie in Samson & Gert, waar ze het nichtje van de meneer de burgemeester was: “Dus aan iedereen die mee doet met #tourneeminerale, proficiat. Aan iedereen die niet mee doet: ook proficiat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen