Amerikaanse opgepakt die kalf uitlaat op Rode Plein: “Ik wilde hem de hoofdstad tonen”

Archiefbeeld© AFP

Een 34-jarige Amerikaanse vrouw die een kalf uitliet op het Rode Plein in Moskou is dinsdag opgepakt. Aan de politie verklaarde de vrouw dat ze het dier had gekocht op Avito, het Russische equivalent van 2dehands.be, en een wandeling met het dier wou maken in de Russische hoofdstad.

jvhBron: BELGA

De vrouw heeft de nacht van dinsdag op woensdag in de gevangenis doorgebracht. Ze wordt beschuldigd van een overtreding van het recht op vergadering, waarvoor ze een boete, een werkstraf of zelfs twee weken opsluiting riskeert.

Wat er intussen met het dier is gebeurd en wat de vrouw verder in Rusland doet, is onduidelijk. Russische media berichten dat ze in het verleden al van zich liet spreken in andere landen. Zo zou ze in Londen en Warschau op onconventionele wijze varkens gehouden hebben, waarop de dieren haar werden ontnomen. Zelf gaf ze toen aan dat ze zo de dieren redde van de slacht, en aan het Russische persbureau Tass zei ze ook nu dat dat haar betrachting is. “Ik kocht het zodat ze het niet zouden opeten. En ik wilde hem de hoofdstad tonen, die is heel mooi.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen