Dierentuindirecteur doodt zeldzame dwerggeitjes voor etentje met personeel

Themabeeld© Shutterstock

De voormalige baas van een dierentuin in het zuiden van Mexico is ernstig in opspraak geraakt, nadat bleek dat hij vier zeldzame dwerggeiten van de dierentuin had laten doden om ze vervolgens op te dienen tijdens een kerstviering met het personeel. Dat melden Mexicaanse autoriteiten.

jvhBron: De Telegraaf

De directeur zou daarmee niet alleen zijn eigen dierentuin benadeeld hebben, maar ook zijn werknemers in gevaar hebben gebracht. De dieren zouden namelijk niet geschikt zijn voor menselijke consumptie.

De directeur werd op 12 januari vervangen als baas van de plaatselijke dierentuin in de stad Chilpancingo na de dood van een hert. Uit het daaropvolgende onderzoek bleek dat er met meer dieren in het park wantoestanden waren. Zo zouden er ook dieren verkocht zijn aan particulieren, en werd een zebra geruild tegen gereedschappen om de dierentuin mee te onderhouden. Het is nog onduidelijk of de directeur ook gerechtelijk wordt vervolgd.

Mexico heeft al langer problemen met particulieren die illegaal exotische dieren aanschaffen. Drugshandelaars hebben jarenlang privédierentuinen opgebouwd met leeuwen, tijgers en andere wilde dieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen