Heraanleg Boomsestraat gaat eind februari van start

Een kaartje met een overzicht van de regeling.© gemeente Niel

Niel -

In de Boomsestraat wordt vanaf 27 februari gewerkt voor het vernieuwen van de riolering, het wegdek en de voet- en fietspaden. Het betreft het gedeelte tussen huisnummer 278 en de grens met Boom. De werken duren normaal tot eind september.

Voor de verbindingsweg tussen Niel en Boom betekent dit dat het verkeer een aantal maanden moet omrijden. Tijdens de werken worden de Boomsestraat tussen de huisnummers 278 en 324 en Walenhof 1-7 in beide richtingen volledig afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer van en naar Boom wordt omgelegd via de Rupelweg, Industrieweg, Tunnelweg, ’s Herenbaan, Matenstraat, Uitbreidingsstraat, Landbouwstraat en de Kwaede Wielstraat. De rest van de Boomsestraat, tussen huisnummer 272 en de rotonde met de Kwaede Wielstraat, blijft wel in beide richtingen open voor plaatselijk verkeer.

Busverkeer

Ook het busverkeer ondergaat daardoor wijzigingen. De lijnen 290 en 294 volgen dezelfde wegomlegging als het autoverkeer waardoor de haltes Walenhof, Hellegat en Keizerstraat niet worden bediend. Er komen vier tijdelijke haltes op de route van de wegomlegging, aan het kruispunt van de Tunnelweg met de Industrieweg, aan de Parkwijk in de Matenstraat, aan het kruispunt van de Uitbreidingsstraat met de Piet Van Akenstraat en aan de Boomsestraat 33. Fietsers kunnen omrijden via Noeveren en de Noeverseweg naar Hellegat. Vanaf daar kunnen ze weer de Boomsestraat nemen.

Met vragen kan je terecht bij de dienst Infrastructuur, infrastructuur@niel.be of 03-451.11 10.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus