Al 550 asielzoekers uit Paleizenstraat kregen opvangplek bij Fedasil

Het aantal mensen in het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek neemt af. In totaal hebben al 550 asielzoekers met recht op opvang intussen een plaats gekregen in het opvangnetwerk van Fedasil. Dat schrijft Bruzz en wordt door het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) bevestigd aan Belga.

ltoBron: BELGA

Bij een sociale screening eind januari hadden in totaal 784 mensen zich aangemeld. Daarvan hadden 735 personen recht op opvang en 49 niet. Eén persoon was in onwettig verblijf, de andere 48 hadden ofwel een meervoudige aanvraag, moeten naar een andere lidstaat en werkten niet mee aan die procedure of zijn al erkend vluchteling. 

Intussen hebben bijna 550 asielzoekers een opvangplek in een centrum van Fedasil gekregen. Dat aantal is inclusief de 175 asielzoekers die al voor de screening werden geïdentificeerd en een plaats kregen. Voor de overige 200 asielzoekers wordt er in de komende dagen en weken verder naar opvang gezocht. 

LEES OOK. Burgemeester Schaarbeek dringt aan op federale oplossing voor Paleizenstraat: “Catastrofale en onmenselijke situatie”

“Sinds vorige week zijn we een versnelling hoger gegaan en wijzen we tot 40 mensen per dag een plaats toe. We blijven stapsgewijs werken om voldoende plaatsen voor te behouden voor families en kinderen die asiel vragen en die elke dag opnieuw toekomen in ons land”, klinkt het bij het kabinet de Moor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen