Bart Bennema, ex-coach van Dafne Schippers, is nieuwe Vlaamse hoofdcoach meerkamp

© AP

De Nederlander Bart Bennema, ex-coach van onder meer Dafne Schippers, wordt vanaf 1 maart hoofdcoach meerkamp bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Dat liet de VAL donderdag weten in een mededeling.

Bron: BELGA

Bennema boekte zowel op de meerkamp als op de spurt mondiale successen als coach. De 45-jarige Nederlander begeleidde onder meer Dafne Schippers, Nadine Broersen, Pieter Braun en Nadine Visser naar de wereldtop. In 2015 - het jaar waarin Schippers zich tot wereldkampioene 200m kroonde - werd Bennema uitgeroepen tot Coach van het Jaar op het Nederlandse Sportgala. In september vorig jaar verloor Bennema zijn job als sprint- en hordecoach bij de Nederlandse Atletiekunie (KNAU). De ex-meerkamper (hij heeft een persoonlijk record van 7995 punten) opteert er nu voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan in België.

Bij de VAL gaat Bennema in tandem werken met Fernando Oliva, de coach van onder meer Noor Vidts, die zijn job als meerkamptrainer combineert met die van program manager.

De aanstelling van Bennema verliep via Rutger Smith, de Nederlandse topsportcoördinator van de VAL. “Hij heeft me gecontacteerd. Ik heb met hem altijd een goed contact onderhouden en ik was ook beschikbaar”, zegt Bennema in de mededeling. “Bij de Nederlandse atletiekbond had men andere ideeën en daar paste ik niet in. Het voorbije half jaar heb ik veel nagedacht over wat ik nog wil doen. Ik wilde dolgraag doorgaan als coach. Na gesprekken met Rutger en Fernando ben ik snel tot een positieve conclusie gekomen. Belangrijk voor mij is dat het meerkamp is. Dat is en blijft mijn eerste liefde. Ik miste als spurt- en hordecoach de laatste jaren de multidisciplinariteit van de meerkamp.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen