Motor van Waterbus vat vuur: twee passagiers moeten even geëvacueerd worden

Klein brandje op Waterbus snel geblust: niemand gewond .© ATV

Kallo -

Maandagmiddag is er brand uitgebroken aan boord van een Waterbus ter hoogte van Kallo. De automatische sprinklerinstallatie bluste de brand, waardoor een ramp werd voorkomen. Toch moest de boot even aanmeren ter hoogte van Fort Liefkenshoek om twee passagiers te evacueren. Niemand raakte gewond.

Pieter Van Hecke

Rond het middaguur ontstond er brand in het compartiment van de bakboordmotor. “De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling”, zegt Peter Van Camp, woordvoerder van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. “Gelukkig trad de automatische sprinklerinstallatie in werking die het vuur snel doofde.”

Elke Waterbus heeft twee motoren, het schip sloeg erin om met een motor de aanlegsteiger aan Fort Liefkenshoek te bereiken. Daar werden de twee aanwezige passagiers veilig van boord gehaald. Zij werden nadien opgepikt door een reserveboot. De Waterbus werd na de brand weggesleept naar de vaste ligplaats in Zwijndrecht. Na het incident werd een reserveboot ingezet zodat de uurregeling niet in het gedrang kwam. “Na controle van de schade bleek dat het schip morgenavond (dinsdag, red.) terug in de vaart kan”, besluit Van Camp.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus