Volleybal  Finale Beker van België vrouwen Asterix Avo Beveren - VDK Gent: 3-2

VDK Gent struikelt opnieuw in zinderende bekerfinale en geeft ruime kloof in vijfde set nog weg: “Naar gevoel wegspelen in competitie”

De consternatie na het laatste punt bij VDK Gent. Deze klap komt aan.© Belga

Antwerpen -

Geen triple en ook geen revanche voor vorig jaar. VDK Gent had Asterix Avo twee keer op voorsprong zien klimmen, maar het team van Stijn Morand werkte de opgelopen averij telkens opnieuw weg. In de belle forceerde VDK meteen een ruime kloof (0-5), maar uiteindelijk vocht Asterix Avo zich op de valreep nog voorbij de regerende landskampioen.

Dirk Van Bruysel

“De geschiedenis herhaalt zich”, zucht coach Stijn Morand. Duizenden aanwezigen zagen zijn ploeg nochtans uit een geslagen positie terugkeren, maar stelden dan vast dat VDK het niet kon afmaken. “Ik vind het een mirakel dat wij uiteindelijk een belle mochten spelen, want Asterix Avo had in de vierde set kansen genoeg om het af te maken. Dat we nadien sterk startten in de belle leek de hemel te doen opklaren tot we bij 3-7 plots niet meer uit onze rotatie geraakten. De ene fout na de andere noteerde ik. Jammer, dit is balen. Toch ben ik ben fier op de ploeg, want iedereen is heel de match blijven vechten. Het is enorm zuur om twee jaar op rij de bekerfinale te verliezen. Dat er mentaal oplapwerk zal zijn, is zeker. Net zoals vorig seizoen moeten we vanaf nu ook alles op de titel zetten. Wat dat betreft zitten we op schema, maar ook daar is het parcours nog lang en gevaarlijk.”

Fouten opstapelen

“Ik denk niet dat we ons nu zullen moeten opladen voor de competitie. Iedereen beseft dat het vandaag pijnlijk is afgelopen en dat naar gevoel moeten we in de competitie wegspelen”, zegt Eline Van Elsen. De hoekaanvalster speelde tegen haar ex-ploeg een dijk van een wedstrijd en zat achteraf in zak en as. “Wat brengt het op om de beste match van het seizoen te spelen, maar uiteindelijk naast de beker te grijpen? En zeggen dat we er zo dicht bij waren. In de vijfde set begonnen we plots fouten op te stapelen. Al bij al was het een leuke wedstrijd met een voor ons dramatisch slot. Ik lag gebrand op winst en heb al bij al genoten van de match. Maar niet van de uitslag, natuurlijk.”