Zwaar zinloos geweld voor populaire frituur: “Tot op vandaag draagt hij de gevolgen van die discussie”

© DVH

GENT -

De rechtbank moest zich maandag buigen over een geval van zinloos geweld voor de populaire frituur Sympa, op het Walter De Buckplein. Een dronkenman sloeg daar vorig jaar iemand een hersenbloeding.

Laura Moens

“Wat deze feiten typeert, is de zinloosheid ervan”, klonk het in de rechtbank. Tijdens een avondje uit, ontstond een banale discussie zonder duidelijke aanleiding tussen twee klanten van populaire frituur Sympa bij Sint-Jacobs. Een discussie met serieuze gevolgen.

Een van de klanten zat frieten op de grond te eten, toen hij werd aangevallen door een andere man. Het slachtoffer moest twee serieuze klappen incasseren, waaronder een zware slag op het hoofd. Hij werd zwaargewond naar het AZ Sint-Lucas overgebracht.

Stekende hoofdpijn

De dokters stelden vast dat de man een gebroken oogkas en een hersenbloeding had. “Mijn cliënt kreeg stekende hoofdpijn. Iets waar hij voordien nooit last van had”, verduidelijkte zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. “Tot op vandaag draagt mijn cliënt de gevolgen van die discussie. Hij heeft zijn leven anders moeten inrichten.”

De dader kon maandag geen antwoord geven op de vraag waarom hij die klappen uitdeelde: “Ik was dronken en weet niet waarom ik zo reageerde. Ik denk dat hij mij aan het uitdagen was. Ik heb er alleszins veel spijt van. Ik ben normaal niet zo.”

Werkstraf

De man heeft inderdaad geen strafverleden en staat er niet om bekend om agressief te reageren. De procureur vorderde maandag een werkstraf. “Hij is bereid die werkstraf uit te voeren en wil graag een nieuwe kans”, aldus zijn advocaat, Dennis Van Overstraeten. Vonnis op 13 maart.