Ook sushirestaurant Ko’Uzi valt in de smaak van Bib Gourmand: “Echt heel aangenaam verrast”

Zaakvoerster Junko Kawada is aangenaam verrast met de Bib Gourmand voor Ko’Uzi.© Joris Herregods

Antwerpen -

Wie de lijst van nieuwe Bib Gourmand-restaurants 2023 een keer wil uitproberen, kan in Antwerpen ook de oosterse creatieve keuken van sushirestaurant Ko’Uzi ontdekken. Chef-zaakvoerster Junko Kawada van de lunchgelegenheid op de Leopoldplaats in hartje Antwerpen is alvast aangenaam verrast met de onderscheiding.

Ko’Uzi Sushi, dat intussen bijna vijftien jaar bezig is, staat bekend om zijn creatieve sushibereidingen, al dan niet met een westerse knipoog. Zo bereiden ze er een sushivariant op de populaire Belgische ‘tomate crevette’. “Maar we hebben bijvoorbeeld ook gerookte paling met rode biet. Een topper is ook de tartaar van tonijn met basilicum en knapperige quinoa”, vertelt Junko.

De zaakvoerster zegt aangenaam verrast te zijn met de erkenning als Bib Gourmand. “Die had ik echt niet zien aankomen”, zegt ze. “Zeker omdat we voor een deel gebaseerd zijn op takeaway. Bovendien hebben we sinds de coronacrisis onze openingstijden aangepast en zijn we niet meer geopend in de avond, alleen nog voor de lunch. Het moet dus vooral de prijs-kwaliteitverhouding zijn die de doorslag heeft gegeven. We voeren kwaliteit hoog in het vaandel en dat maakt het extra leuk die waardering daarvoor in de plaats te krijgen.”

De rode draad van de Bib Gourmand-selectie is en blijft de bijzondere prijs-kwaliteitverhouding. In deze restaurants kan je smullen van een voor-, hoofd- en nagerecht voor een prijs die rond de 45 euro draait. Ze bewijzen dat je geen luxeproducten nodig hebt om het bord te laten swingen.

Bij Ko’Uzi kan het zelfs nog voordeliger. “Wij bieden standaard lunchsets aan voor 22-25 euro. Maar je kan ook naar believen samenstellen of uitbreiden tot rond de 50/60 euro. Dat aanbod, in combinatie met onze originele creaties die ze zelfs niet in Japan hebben, maakt ons restaurant interessant voor een breed publiek”, zegt Junko.

Bart Roggeman  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus