Nieuwe Scheldefietsroute loodst je door landschappen tussen Leie en Schelde

De nieuwe Scheldefietsroute werd woensdag officieel voorgesteld in Spiere-Helkijn.© Bas De Wilde

Kortrijk/Spiere-Helkijn/Zwevegem/Avelgem -

Westtoer presenteerde woensdagmorgen de nieuwe Scheldefietsroute in Spiere-Helkijn. Een fietsroute van 45,9 kilometer langs de pittoreske dorpen en groene oevers van het zacht glooiende landschap tussen Leie en Schelde. “Het is de elfde van 25 nieuwe fietsroutes die worden gelanceerd door Westtoer”, zegt Lien Phlypo, directeur recreatie van Westtoer.

Bas De Wilde

Via de Scheldefietsroute ontdek je de charme van dorpjes als Helkijn, Spiere en Kooigem maar ook charmante locaties in Avelgem, Zwevegem en Kortrijk. Het brengt je langs de West-Vlaamse Scheldemeersen, het Kanaal Bossuit-Kortrijk, het Orveytbos, het Sint-Pietersbrugje en een hele reeks gloednieuwe picknickplekken. Genieten kan je op het terras van de Transfosite in Zwevegem of aan het Oud Zwembad van Spiere, om er maar enkele op te noemen.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan Toerisme Spiere-Helkijn, sportcampus Lange Munt in Kortrijk, Transfo in Zwevegem, het Pompgebouw in Bossuit en de GC Spikkerelle in Avelgem. Die vijf locaties krijgen elk een startbord met daarop de nodige uitleg. De fietsnetwerkkaarten, ook deze van de Scheldefietsroute, zijn vanaf eind maart te koop via de webshop van Westtoer of visitwestvlaanderen.be.

Het startbord in Spiere-Helkijn werd woensdagochtend onthuld door Lien Phlypo, burgemeester Dirk Walraet van Spiere-Helkijn, schepen van Patrimonium in Avelgem Tom Beunens, Zwevegems schepen van Toerisme Kristof Vromant en Elke Vanderbeken van de Dienst Toerisme Kortrijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt