Bromfietser (18) komt onder vrachtwagen terecht en overleeft klap niet

Willebroek -

Een 18-jarige jongeman uit Boom is woensdagnamiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Hoeikensstraat in Willebroek. De man kwam met zijn bromfiets onder een vrachtwagen terecht die een bedrijfsterrein aan het oprijden was. Het slachtoffer was wellicht op slag dood.

Theo Derkinderen

Het zware verkeersongeval gebeurde kort na half vier, woensdagnamiddag. Een combinatie trekker met oplegger, die geladen was met welfsels, reed een terrein in de Hoeikensstraat op. Een bromfietser die op het fietspad in de richting van het rond punt en Ooievaarsnest reed, ging vol in de remmen en kwam ten val. Zowel zijn bromfiets als hijzelf belandden onder vrachtwagen.

Er werd nog gepoogd om het slachtoffer te reanimeren. Een ziekenwagen en MUG kwamen ter plaatse maar alle hulp voor de jongeman kwam te laat. Hij overleed ter plaatse. De brandweer schermde de plaats van het ongeval af met schermen en plaatste ook een tent. (Lees verder onder de foto)

© Theo Derkinderen

De politie onderzoekt nu hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren. De plaats van het ongeval werd hermetisch afgesloten. Het verkeer moest plaatselijk omrijden. Verschillende vrachtwagens - de Hoeikensstraat is een straat met alleen maar bedrijven - moesten rechtsomkeer maken. De straat bleef urenlang afgesloten voor het onderzoek.

Fietspad

Ook fietsers moesten rechtsomkeer maken. “Ik schrik niet van dit ongeval”, reageert één van hen. “Eigenlijk ligt het fietspad aan de verkeerde kant van de straat. Het ligt aan de kant van de bedrijven, waar ook de opritten naar de bedrijfsterreinen liggen. Dagelijks draaien hier zo veel vrachtwagens af naar de bedrijven waar ze moeten zijn. Hadden ze dit fietspad niet beter aan de overkant van de straat gelegd? Daar zijn amper of geen opritten van bedrijven. Echt, ik rijd hier elke dag met een klein hartje door de Hoeikensstraat. Het is hier echt gevaarlijk voor de fietsers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen