Daltonatheneum supportert voor oud-leerling bij KVC Westerlo: “Als ik door hen scoor, mogen ze elke week komen”

Kyan scoorde dankzij en voor zijn school.© rr

Westerlo -

Afgelopen zaterdag trok het Daltonatheneum uit Westerlo met een spandoek naar het Kuipje voor de voetbalwedstrijd van VC Westerlo tegen Kortrijk. Daarop stond te lezen Daltonatheneum is trots op Kyan Vaesen. De oud-leerling kon dit duidelijk appreciëren en scoorde twee keer.

Het Daltonatheneum kreeg van KVC Westerlo de kans om in het Kuipje naar de wedstrijd tegen Kortrijk te komen kijken. Met meer dan 60 gingen ze op de uitnodiging in. “We werken al vele jaren met de club samen en het is fantastisch dat zij ons een paar keer per jaar uitnodigen. Zeker nu met Kyan Vaesen een oud-leerling van onze school zich in het eerste elftal heeft gewerkt,” vertelt directeur Hilde Raets.

Kyan Vaesen volgde de richting Sportwetenschappen en studeerde af in 2019. Tijdens zijn laatste jaar kreeg hij van de school extra ruimte om te werken aan zijn voetbalcarrière. “Het is echt tof om te zien dat zijn inspanningen nu lonen,” zegt leerkracht Wim Sterckx glunderend.

“En wij als school zijn dan ook erg trots op wat hij nu presteert. Dat wilden wij vandaag aan hem laten weten. Het is natuurlijk dubbel zo plezant als hij dan nog twee keer scoort. Een andere oud-leerling Yentle Van Genechten doet het trouwens prima bij Eupen, maar dat is iets verder om te gaan supporteren.”

Na de wedstrijd nam Kyan Vaesen even de tijd om zijn oude school te groeten. “Het is heel fijn dat ze dit voor mij doen en als ik telkens scoor, moeten ze eigenlijk elke week komen kijken”, lacht Vaesen. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus