Catalogus van Natuurbuur biedt groene oplossingen aan om te besparen op elektriciteit

Een regenton hoeft niet saai te zijn.© Jan Van der Perre

Blankenberge -

Het stadsbestuur biedt met Natuurbuur een interactieve e-catalogus aan met groene oplossingen en duurzame tips in tijden van energiecrisis.

Junior Verbeeke

Op een groene manier besparen op elektriciteit? Dan neem je best de e-catalogus van Natuurbuur, gepersonaliseerd voor Blankenberge er even bij. De applicatie heeft aandacht voor de vier pijlers: vergroening, energie, mobiliteit en regenwater. Lokale premies, groepsaankopen en andere lokale initiatieven werden opgenomen in de catalogus. “De burger moet mee zijn in deze cruciale tijden en moet weten dat onze tuinen, gevels of platte daken potentieel hebben. We willen onze burgers op een laagdrempelige manier sensibiliseren”, aldus Mitch De Geest (Open VLD), schepen voor Duurzaamheid.

Het gaat om digitale catalogus met concrete, groene oplossingen. Naast een beschrijving van een groene oplossing geeft het ook weer welke voordelen het heeft, hoe het toegepast wordt, wat het kost en wat je ervoor nodig hebt. Je vindt alle informatie via www.blankenberge.be/natuurbuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus