REACTIES. Wout van Aert heeft geen spijt na derde plek: “Mathieu toonde iedereen dat hij supersterk is”, Ganna: “Eén van m’n beste koersen ooit”

© BELGA

Ex-winnaar Wout van Aert was dichtbij een nieuwe zege in Milaan-Sanremo, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor een ontketende Mathieu van der Poel. De kopman van Jumbo-Visma gaf na de finish aan dat hij nergens spijt van heeft. “Mathieu ging op het juiste moment.”

Sam Varewyck, Jorunn Vannoorden, Belga

Wout van Aert: “Geen spijt, Mathieu toonde iedereen dat hij supersterk is”

“Het was zeker snel, de hele dag”, vertelde Van Aert. “De Cipressa was makkelijker dan gedacht, daardoor zat er meer man samen op de Poggio. Maar daar splitste het toch. Ik zat toen in het gezelschap van heel sterke renners. We reden allemaal om te winnen. Dat is wat Mathieu van der Poel ook deed, hij toonde iedereen dat hij supersterk is en ging op het juiste moment. Ik heb geen spijt van hoe ik gereden heb.”

Filippo Ganna: “Eén van m’n beste koersen ooit”

“Ik eindig iets te vaak tweede”, stak Ganna van wal. “Nee, serieus, vandaag is heel speciaal. Ik wil de ploeg bedanken voor de inspanningen, ze hebben uitstekend werk verricht. Gisteren werd beslist dat ik kopman van dienst was, we hebben ons getoond vandaag. Op het einde deed Mathieu een fantastische aanval, petje af. Ikzelf doe een van m’n beste sprints ooit. Deels ben je natuurlijk ontgoocheld als je tweede eindigt, maar uiteindelijk mag ik met trots terugkijken naar vandaag.”

Tadej Pogacar was doodop aan de streep: “Mathieu was de sterkste”

Geen zege, wel een vierde plaats voor Tadej Pogacar zaterdag in Milaan-Sanremo. “Ik heb geen spijt, Mathieu was vandaag gewoon de sterkste”, gaf de tweevoudige Tourwinnaar na afloop toe.

“Ik had vandaag maar één doel: aanvallen na het werk van mijn team. Ze leverden echt perfect werk. Ik moet zeker Tim Wellens bedanken, hij bereidde mijn aanval op de Poggio voor, maar helaas was ik niet sterk genoeg om weg te rijden.”

Er bleven vier renners over: Van der Poel, Van Aert, Ganna en Pogacar. Bij de aanval van de Nederlander moest Pogacar passen. “Ik had geen antwoord in de benen. Hij was te sterk, ook in de afdaling reed hij sneller, hij sprintte na elke bocht, dat konden wij niet. De beste renner wint vandaag, ik was helemaal op aan de streep.”

Pogacar heeft nergens spijt van. “Vooraf wist ik dat het moeilijk zou worden om hier te winnen. Ik pakte het anders aan dan vorig jaar en viel geen vier keer zoals toen, maar slechts één keer. Misschien doe ik het volgend jaar nog anders. Ik kom zeker nog terug en blijf het proberen om hier te winnen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer