Twee fietsers aangereden op toertocht, Nederlandse bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

Een van de deelnemende wielertoeristen was burgemeester Gilles Bultinck (midden vooraan) van Vosselaar, samen met zijn clubgenoten.© RR

RAVELS, GEEL, VOSSELAAR -

Met 490 deelnemers is de zesde editie van de Molenslop Express in Ravels een groot succes geworden. De populaire lenteklassieker voor wielertoeristen werd wel ontsierd door een ongeval waarbij twee fietsers uit Geel werden aangereden. De aanrijding vond plaats in Baarle-Nassau.

Eddy Meulemans

© RR

“Gelukkig viel de lichamelijke schade mee”, zegt Patrick De Rijk van WTC De Rappe Wielen, organisator van de Molenslop Express. “Maar de fiets van een van de twee slachtoffers werd wel zwaar beschadigd. De Nederlandse bestuurder pleegde ook vluchtmisdrijf. De politie is meteen na het ongeval een onderzoek gestart.”

Voor de rest was de Molenslop Express een fietsevenement uit de boekjes, met zacht lenteweer, een prachtig parcours over rustige landwegen in de Belgisch-Nederlandse grensstreek, ruime bevoorrading onderweg met koeken, fruit en sportdrank en vooral heel veel enthousiaste wielertoeristen uit de wijde regio, onder wie ook burgemeester Gilles Bultinck (Volk) van Vosselaar. De deelnemers konden kiezen uit vier verschillende routes van 60, 74, 102 en 122 kilometer. De start- en aankomstplaats van de rit was sporthal ‘t Molenslop in Weelde. (ema)

De zesde editie van de Molenslop Express lokte in totaal 490 deelnemers.© RR

De deelnemers konden kiezen uit vier verschillende routes van 60, 74, 102 en 122 kilometer.© RR

Het zachte weer zette een aantal wielertoeristen zelfs al aan om hun korte broek uit de kast te halen.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus