Futsal 2de divisie  Shokudo Aarschot

De titel zal niet voor Yari Tuyaerts en Shokudo Aarschot zijn: “We hebben onszelf tekortgedaan”

Yari Tuyaerts: “We gaan nog twee keer knallen.”© gmd

Aarschot -

Shokudo Aarschot ging met 6-3 onderuit in de topper in Wezet en zakt naar de derde plaats. De titelstrijd in tweede nationale divisie B lijkt over. Met nog twee duels te gaan telt leider Borgerhout 49 punten, tweede Wezet heeft er 47 en Aarschot blijft steken op 46 punten.

Stefan Van de Weyer

Aarschot kwam 0-1 voor op Luikse ondergrond, maar ging finaal ten onder nadat het de kansen op meerdere goals de nek had omgewrongen. Bezoekende goalie Yari Tuyaerts (25) uit Herent beleefde geen makkelijke avond. “We hebben de wedstrijd goed aangevat, maar nadat we 0-1 waren voorgekomen, hebben we onszelf tekortgedaan”, zegt Tuyaerts. “We hebben mogelijkheden op 0-3, zelfs 0-4 onvoldoende benut. Als we die kansen konden afmaken, dan was er van Wezet helemaal geen sprake geweest. Het was een geladen match in het hol van de leeuw. Het was een sfeervolle match en ook het publiek speelde zijn rol. Akkoord, in een bepaalde fase beging een speler van ons een meer dan stevige overtreding, maar wat het publiek daar opeens op het veld kwam doen en agressief deed tegen onze ploegmaat, was totaal buiten proportie. Na de pauze kantelde de wedstrijd totaal. De thuisspelers kwamen scherper uit de kleedkamer en wij geraakten veel moeilijker in ons spel. We wisten dat Wezet een echte killer kan zijn.”

Mogelijk tweede stijger

“Na deze match is het duidelijk dat we geen kampioen meer kunnen spelen. Mathematisch gezien is het nog mogelijk, maar als je zoiets moet zeggen, dan weet je dat je in vieze papieren zit. De titel is dit jaar niet de onze. Of het nu Wezet of Borgerhout zal worden, de meest regelmatige ploeg haalt het en zal zeker een aanwinst zijn voor topdivisie. Er komen voor ons nog twee duels aan, we gaan nog twee keer knallen. Ik heb horen waaien dat er nog een tweede stijger uit de reeks kan komen, maar dat is nog koffiedik kijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus