Wielrennen Elite Team Flanders-Baloise

Na twee jaar blessurelast start fitte Sander De Pestel in alle toppers van Vlaamse wielerweek: “Ik reed minder dan sommige wielertoeristen”

Sander De Pestel bleef in tegenstelling tot vorige jaren van miserie gespaard: “Nu heb ik eindelijk een zorgeloze winter achter de rug. De conditie was alvast nooit beter.”© Marc Van Hecke

Sint-Niklaas -

Woensdag wordt met Brugge-De Panne het voorgerecht opgediend voor de Vlaamse wielerweek met de E3, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen op 2 april als hoofdschotel. Sander De Pestel kijkt er alvast naar uit.

Ivan Elegeert

“Ik start normaal gezien zondag in Gent-Wevelgem en ben ook voorzien voor de Ronde van Vlaanderen”, geeft de renner van Flanders Team-Baloise mee. “Daarna rij ik nog Parijs-Roubaix, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Een prachtig programma. Ik kijk ernaar uit.”

Vooral woensdag in Brugge-De Panne ziet De Pestel al kansen om zelf een resultaat te rijden. “Ik ben sterker en slimmer geworden. De voorbije twee jaar zat ik door allerhande miserie meer niet dan wel op de fiets. Ik reed minder kilometers op een seizoen dan sommige wielertoeristen. Nu heb ik eindelijk een zorgeloze winter achter de rug. De conditie was alvast nooit beter. Alleen de Vlaamse openingsweek viel tegen. Enkele dagen voor de Omloop het Nieuwsblad kreeg ik een bronchitis. Ik startte wel, maar dat was achteraf gezien geen goed idee. Ik moest nadien aan de antibiotica en paste voor Le Samyn.”

Waaiers

Zowel in de GP Monseré, Nokere Koerse als de Grand Prix Denain reed de Sint-Niklazenaar wel de finale. Als het even kan wil hij dat woensdag overdoen. “Vorig jaar waren de omstandigheden anders: geen wind en schitterend weer. Nu wordt het vies weer. De passage door De Moeren belooft dus spannend te worden. Ik zag dat heel wat ploegen sprinters opgesteld hebben. Ook bij Team Flanders-Baloise is de ploeg vooral rond de pistiers en sprinters gebouwd. Het zal niet makkelijk zijn voor al die renners om de waaiers te overleven. Ik schat dat er een groep van zo’n dertig tot veertig renners de finale haalt. Daar wil ik bij zijn.”

Na morgen volgen enkel maar topkoersen. “De voorbije weken hebben me geleerd dat koersen van tweehonderd kilometer en meer geen probleem meer zijn”, aldus een zelfzekere De Pestel. “Op die basis kan je verderbouwen. Het zou mooi zijn om die vorm om te zetten in een stevig resultaat. Persoonlijk denk ik wel dat in de periode van mei en juni er meer mogelijkheden liggen. Nu zitten alle WorldTour-ploegen met hun sterkste selecties te azen op de vetste prijzen in de klassiekers. Eens die periode voorbij is, komen er meer kansen om ons als ploeg te laten gelden. Maar als het even kan, zal ik zolang niet wachten”, besluit de Sint-Niklazenaar.

Tweede Waaslander

Met Ruben Apers staat er woensdag overigens een tweede Waaslander aan de start in Brugge. “Mijn seizoenstart ging grotendeels de mist in”, moet Apers toegeven. “Ik miste door ziekte het openingsweekend. De GP Samyn reed ik wel uit, maar ik was duidelijk niet uitgeziekt zodat ik herviel. Pas vorige vrijdag kon in de Bredene Koksijde Classic hervatten met een 48ste plaats. Ik start in Brugge en ook Gent-Wevelgem staat op het programma. Ik hoop daarin toch nog een selectie voor de Ronde af te dwingen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen