In de schaduw van Remco Evenepoel pakt Cian Uijtdebroeks uit met straffe prestatie in Catalonië: “Ik heb echt afgezien”

Uijtdebroeks kwam als tiende over de meet.© Eurosport

Remco Evenepoel sprintte dinsdag naar een derde plek in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. Daarachter werd Cian Uijtdebroeks heel knap tiende, goed voor zijn eerste top tien-notering in een WorldTour-koers.

Werner Bourlez, Vincent Van Genechten

De amper 20-jarige Uijtdebroeks vlamde met de wereldtop de slotklim op en moest slechts passen op 500 meter van de finish, toen wereldkampioen Evenepoel zijn duivels ontbond. Hij kwam in het spoor van kopman Jai Hindley over de streep.

“Ik kwam nog net iets tekort”, aldus Uijtdebroeks na de finish. “Ik riskeerde het niet om met Remco en co. mee te gaan, want ik wilde me niet opblazen. Ik ben dan tempo beginnen te rijden, samen met mijn ploegmaat Jai, en dat tempo lag uiteindelijk hoog genoeg. Ik heb echt afgezien, maar het is heel leuk om tussen die namen bergop aan te komen. Ik had dit ook niet verwacht, want het niveau is hier superhoog. Ik was verrast hoe goed mijn benen nog waren in het begin van de klim. Daarna trokken Remco en Roglic door, en dan voelde ik het wel als kleine knaap.” (lacht)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat belooft voor wat nog komt in Catalonië. “Ja, er zijn nog een paar van dit soort aankomsten. Nu komt het erop aan om mezelf goed te verzorgen en te herstellen. Hopelijk is het morgen opnieuw van dat.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen