Wielericoon Alberto Contador steekt zijn bewondering voor Remco Evenepoel niet weg: “Laat hem maar gek koersen!”

“Ik denk dat hij een fantastisch seizoen gaat rijden”. Aan het woord is Alberto Contador - meervoudig winnaar van grote rondes - over Remco Evenepoel. ‘El Pistolero’ geniet om naar de huidige wereldkampioen te kijken op televisie.

Vincent Van Genechten

Evenepoel is momenteel aan de slag in de Ronde van Catalonië, waar hij dinsdag derde eindigde in de tweede etappe. Een rit met aankomst bergop waarbij hij in de finale vol voor de winst ging. Uiteindelijk moest onze landgenoot Giulio Ciccone en Primoz Roglic voor zich dulden.

Het grote doel van Evenepoel is dit jaar de Giro winnen. Een wijze keuze, aldus Contador. “Ik denk dat het een goeie beslissing was om naar de Giro te gaan dit jaar en dus nog niet voor de Tour”, klinkt het bij Eurosport. “In de toekomst zullen we wel zien of hij het op kan nemen tegen Tadej Pogacard en Jonas Vingegaard. Evenepoel heeft nog tijd zat en alle ruimte om te verbeteren. Ik vind dat we hem de nodige tijd moeten geven.”

© BELGA

“Ik ben er zeker van dat Remco veel heeft geleerd van de Vuelta”, klinkt het over de gewonnen grote ronde van 2022. “Hij had ergens een mindere dag, die hem ongetwijfeld hebben geholpen bij het analyseren van wat er mogelijk misliep en wat hij beter had kunnen doen. In de Giro zie ik hem in staat om ergens tijdens een rit aan te vallen en solo te winnen, in stijl dus. Hij gaat ongetwijfeld vliegen tijdens de tijdritten, maar ik ben vooral benieuwd naar hoe hij de beklimmingen gaat verteren. Daar zijn er een paar steilen bij, dus het is afwachten hoe met die situaties zal omgaan.”

Contador hoopt echter vooral dat Remco Remco blijft. “Laat hem gewoon gek koersen”, aldus de Spanjaard. “Hij gaat er altijd vol voor en je weet niet altijd of het succes zal opleveren of niet, net omdat hij zo ver van de finish ten aanval trekt. Maar die zaken houden ons aan de televisie.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen