Remco Evenepoel heeft felbegeerde ritzege in Ronde van Catalonië beet na nieuw duel met Roglic, maar grijpt nipt naast leiderstrui

Na een tweede en derde plaats was het vandaag bingo voor Remco Evenepoel in Catalonië.© Getty Images

Remco Evenepoel heeft de derde rit in de Ronde van Catalonië gewonnen. Onze landgenoot plaatste zijn beslissende aanval op iets minder dan vijf kilometer van de streep, op de slotklim La Molina. Alleen Primoz Roglic kon de wereldkampioen volgen, maar dit keer was het Evenepoel die aan de meet de snelste was. Na een tweede en derde plaats heeft de Belg zo toch zijn felbegeerde ritzege beet. Roglic blijft leider maar voelt de hete adem van Evenepoel, die in dezelfde tijd tweede staat, in de nek.

Valerie Van Avermaet

Een kopgroep met onder meer onze landgenoot Maxim Van Gils, olympisch kampioen Richard Carapaz en Guillaume Martin koos voor het ruime sop in de derde rit van de Ronde van Catalonië. Ze kregen het gezelschap van nog vier medevluchters. Onderweg liep de voorsprong van de kopgroep gestaag op, waardoor Guillaume Martin op een gegeven moment virtueel in de leiderstrui reed.

Maar het was vooral de jonge Belg Van Gils die voorin indruk maakte. Hij bleef uiteindelijk als laatste vroege vluchter over, maar werd op acht kilometer van de streep alsnog ingerekend door Evenepoel en co. De wereldkampioen had vooraf gezegd dat deze rit de eerste echte test zou zijn voor zijn klimtrein en liet zijn manschappen dan ook al vroeg in de etappe werken. Op de slotklim La Molina raapten ze de vroege vluchters één voor één op. Op iets minder dan vijf kilometer van de streep plaatste Evenepoel dan zijn aanval. Roglic reageerde en sprong naar het wiel van de Belg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met twee reden ze weg en gingen ze sprinten om de zege. Dit keer was het Evenepoel die de snelste was. Zo heeft hij zijn felbegeerde ritzege in deze Ronde van Catalonië beet. In de eerste rit legde Roglic hem er nog nipt op in een sprint bergop en in de tweede rit waren Ciccone en opnieuw Roglic net iets sneller aan de streep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik voelde mij fantastisch vandaag. Ik had echt goede benen”, reageerde Evenepoel na zijn zege. “Ik had veel vertrouwen in mijn ploegmaats en ze beschaamden dat niet. We hebben getoond dat we een sterk team hebben en dat we allemaal in goede vorm verkeren. Morgen gaan we zeker onze verantwoordelijkheid nemen. Het enige jammere vandaag is dat ik de jongerentrui aanhad. Ik wil zo graag een juichfoto in mijn regenboogtrui.”

“Ik wil zo graag een juichfoto in mijn regenboogtrui ”

Remco Evenepoel - Soudal-Quick-Step

Enkel Roglic kon Evenepoel aanvankelijk volgen.© Getty Images

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen