Met pijn in het hart sluiten Carlo en Arno hun restaurant al na 2 jaar: “Het zijn geen gemakkelijke tijden”

Carlo en zijn zoon Arno Geldhof voor Roast in Wondelgem.© David Van Hecke

Wondelgem -

Restaurant Roast in Wondelgem sluit na twee jaar zijn deuren. Geen gemakkelijke beslissing voor Carlo Geldhof en zijn zoon Arno, maar door een aanhoudend personeelstekort konden ze de service die klanten gewoon zijn niet meer garanderen.

Laura Moens

Ze namen in volle coronacrisis Hof Ten Dries in Wondelgem over en maakten er Roast van, een restaurant met klassieke brasseriekeuken. Carlo Geldhof en zijn zoon Arno zagen veel potentieel in het kasteelachtige gebouw, maar zijn genoodzaakt het restaurant na twee jaar te sluiten door een aanhoudend personeelstekort.

LEES OOK. Arno en zijn vader Carlo nemen bekend restaurant over: “Mensen verklaren ons zot, maar het gaat lukken”

Begin februari al kondigden de zaakvoerders voor het eerst aan dat ze Roast voor onbepaalde duur moeten sluiten door een tekort aan personeel. Die sluiting is nu permanent. “We slaagden er niet in om een sterk team samen te stellen die het restaurant kon trekken”, vertelt Carlo. “Daardoor konden we niet meer de kwaliteit en service bieden die klanten van ons gewoon zijn. We willen een zekere standaard behouden.”

Coronacrisis

De coronacrisis heeft zeker een grote rol gespeeld. Veel horeca-mensen hebben toen een andere job gevonden. “Ik zit al 45 jaar in de sector en heb al van alles gezien”, vertelt Carlo. “Maar we hebben de laatste jaren voor heel wat uitdagingen gestaan. Het zijn geen gemakkelijke tijden om vast personeel te vinden.”

De twee sluiten Roast met pijn in het hart en bedanken de klanten voor hun steun en loyaliteit. “Iedereen kan nog steeds in onze burgerzaak ’t Koningshuis in Oudburg terecht”, zegt Carlo. “We willen niet dat de sluiting een negatieve indruk nalaat. We zijn trots op onze prestaties en de mooie momenten die we met de klanten hebben gedeeld”, besluit hij.