Eigenaar spreekt met kandidaat-overnemers: “Zonde dat Spoorhuis zo weinig benut wordt”

Raf Doms stelt Spoorhuis ter beschikking als eventlocatie, maar wil er met een nieuwe uitbater weer een horecazaak van maken.© ram

Baarle, Weelde -

De uitbating van horecazaak Spoorhuis op de Grensweg in Baarle en vlak bij Weelde-Statie (Ravels) komt dit jaar zo goed als zeker in andere handen. Eigenaar Raf Doms heeft een oproep gedaan naar mogelijke huurders omdat voor hem en zijn partner de tijd ontbreekt om zelf de zaak open te houden.

Ronny van den Ackerveken

Spoorhuis ging in 2016 open in een voormalige douaneloods naast het fietspad Bels Lijntje. Het vroegere perron vormt het terras. Zaakvoerders Raf Doms en Steffie Verheijen baten op hetzelfde adres ook Pothuis, met spullen voor huis en tuin, en de kledingwinkel Pakhuis uit. In Oostmalle openden ze vorig jaar conceptstore Philippa. “Een halfjaar geleden hadden we al de beslissing genomen om Spoorhuis niet meer permanent open te houden, maar er een eventlocatie van te maken”, legt Raf Doms uit. “Over het aantal boekingen voor feesten en vergaderingen is er geen reden tot klagen. Anderzijds kregen we meermaals vragen of Spoorhuis weer zou opengaan om iets te eten of te drinken.”

“Dat heeft ons aan het denken gezet. Eigenlijk is het toch wel zonde om Spoorhuis een groot deel van de tijd niet te benutten. Rekening houdend met onze andere zaken en dochter Emme die in september geboren is, kunnen we de uitbating van Spoorhuis er niet meer bij doen. Het zou te veel van onze tijd vergen. Daarom hebben we besloten om een overnemer te zoeken die Spoorhuis wil huren. De locatie naast het Bels Lijntje is ideaal en bovendien is het pand instapklaar. De inboedel kan mee overgenomen worden.”

Spoorhuis is gevestigd in een voormalige douaneloods.© ram

Hetzelfde elan

Raf plaatste op sociale media een oproep naar potentiële overnemers om Spoorhuis uit te baten. “Intussen heeft een drietal kandidaten zich gemeld. De eerste verkennende gesprekken zijn al gevoerd. We zoeken iemand die op hetzelfde elan wil doorgaan. Er moet een ‘match’ zijn, de uitbating staat of valt met wie het doet. In afwachting van een definitieve beslissing nemen we nog wel reservaties voor feesten en evenementen aan. Ik hoop dat we vrij snel tot een akkoord kunnen komen met een huurder”, aldus Raf Doms.

www.spoorhuis.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus