Al pak wagens getakeld die op parcours van Gentse marathon staan: “We verwachten verkeershinder”

Niet alleen autobestuurders, maar ook fietsers zullen moeten opletten.© fl

Gent -

Tijdens de Sofico Gent Marathon zondag worden heel wat straten afgesloten om de lopers te laten passeren, waardoor verkeershinder wordt verwacht. Vijftien wagens die geparkeerd stonden op het parcours moesten al getakeld worden.

Fien Lakiere

Dit weekend strijkt de Sofico Gent Marathon neer in Gent en omgeving. Op zondag 26 maart zullen ongeveer 12.500 lopers een route van 5, 11, 21 of 42 km afleggen dwars door de stad. Het parcours brengt lopers van aan de Topsporthal door de kuip, naar de Ghelamco Arena en tot in Zwijnaarde en Sint-Denijs.

De route wordt verkeersvrij gemaakt tijdens de passage van de lopers. Daardoor worden sommige wegen tijdelijk afgesloten, zowel voor auto’s als voor fietsers. Van zodra de laatste loper gepasseerd is, worden de betrokken straten terug vrijgegeven. Zo zal de Europalaan bijvoorbeeld ongeveer afgesloten zijn van 7 uur tot 13.15 uur, de Graslei van 10 uur tot 11.15 uur en de Beukenlaan van 11.35 uur tot 15 uur. (lees verder onder foto)

Het parcours van de marathon loopt dwars door Gent.© Sofico Gent Marathon

De Gentse politie raadt wie naar Gent komt met de wagen aan om op voorhand de planning te bekijken. “We verwachten wel wat verkeershinder, aangezien het parcours door de stad en langs de R40 loopt”, zegt woordvoerder Bart De Cocker. “Ruim gezien zal die duren van 10 tot 17 uur, maar we raden aan om als je bijvoorbeeld om 14 uur ergens moet zijn, te bekijken of de lopers er dan al gepasseerd zijn.”

Aan de Watersportbaan geldt in de Zuiderlaan nu al een parkeerverbod, dat nog van kracht blijft tot 27 maart. Daar moesten al vijftien wagens getakeld worden.

Info: www.soficogentmarathon.com