Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Afgekeurde doelpunten in Lede liggen op de maag van KVE Drongen en Ward Baert: “Zit hier soms meer achter?”

Ondanks de penibele situatie blijft Ward Baert vertrouwen hebben: “We hebben nog vijf matchen om het recht te zetten en met dit programma maken we echt nog kans om ons te redden.”© Nic Declercq

De aanvoerder van KVE Drongen is een ervaren voetballer die niet snel gelooft in complottheorieën, maar na twee afgekeurde treffers en een 1-0-nederlaag op bezoek bij KVC Jong Lede bleef Ward Baert toch achter met een wrang gevoel. “Op den duur vraag je je af wat er echt aan de hand is”, aldus Baert.

Stefan Smet

“De spelers van Jong Lede begrepen zelf niet goed waarom onze doelpunten werden afgekeurd”, blikt Ward Baert terug. “Ik bekeek ook de wedstrijdbeelden opnieuw en het is echt frustrerend. Bij mij werkt dit eerder wel motiverend. Ik wil vooral sportieve revanche nemen en reken maar dat we deze week keihard hebben getraind.” Toch beseft Baert ook wel dat zijn team in een lastig parket verkeert. “In de rangschikking blijft het voor ons ondertussen uitkijken. Een week geleden hadden we ook kunnen winnen tegen Eendracht Wervik, maar we bleven op een gelijkspel steken. Bovendien zagen we in Lede Anis Samimi uitvallen met een voetbreuk, dat is ook wel een fikse tegenvaller voor ons”, weet de ervaren linksachter.

Geen buitenspel

Baert steekt zijn mening over de wedstrijdleiding niet onder stoelen of banken. “Ik weet dat je moet vooruitkijken, maar het is zuur. Ik zie Lede op de vijfde plaats staan en dan vraag je je wel af hoe het dan kan dat we met lege handen naar huis worden gestuurd. We nemen de wedstrijd telkens op en op die bewuste fases is het echt overduidelijk. Je merkt meteen dat het geen buitenspel is en ook die andere goal werd om heel onduidelijke redenen afgekeurd. Op den duur vraag je je af wat er echt aan de hand is, zit hier soms meer achter? Dit is geen leuk gevoel. Het is een heel vreemd seizoen waarbij tal van ploegen plots heel veel punten sprokkelen. Eigenlijk vond ik ons beter voetballen dan tal van tegenstanders, maar we belonen onszelf onvoldoende. We hebben vaak genoeg kansen, maar verzuimen telkens om die ook effectief af te maken. De tegenstanders tonen zich veel efficiënter en dat komt ons dan zuur te staan.”

Mikken op twaalfde plaats

Anderzijds blijft Baert vol overtuiging geloven in de goede afloop. “Tegen Wolvertem wordt het een echte zespuntenmatch. Eigenlijk is het vreemd dat zij maar vier punten meer dan ons hebben, want ik vond hen in de heenronde heel sterk voor de dag komen. Op de koop toe verloren we ook nog eens drie punten van de zege tegen SV Anzegem. Als één van de weinige ploegen konden wij hen verslaan, maar die bonus zijn we ook kwijt. We hebben nog vijf matchen om het recht te zetten en met dit programma maken we echt nog kans om ons te redden. Het wordt natuurlijk heel zwaar want het wordt vijf keer op rij keihard knokken. We hoopten initieel op 32 punten, maar het is onzeker of dit voldoende zal zijn. Met 24 punten staan we momenteel op een barrageplaats, maar het is nog onduidelijk of die ook gespeeld zal worden. Desondanks ben je dan nog niet helemaal zeker van het behoud, dus moeten we proberen om die veilige twaalfde plaats te bemachtigen.”