11 Gentse weekendtips: het slechtste bier ter wereld, een nieuwe Belgische film of een concert van een cultband?

GENT -

Wil je een mooie foto van je hond leren maken? Liever luisteren naar de brullende motor van een Harley Davidson? Of altijd op zoek naar tweedehandskoopjes. Geen zorgen, Gent heeft het weer allemaal. Wie zin heeft kan dit weekend in Gent...

Bert Staes

1. … Abba-hits gaan kwelen

There’s not a soul out there. No one to hear my prayer. Wie het al voelt jeuken bij deze zinnen, moet dit weekend in de AM Club zijn, waar een hele avond de beste hits van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid gespeeld worden. Voor de snelle beslissers, want het is vrijdagavond al.

2. … een spaghetti van De Brug eten

De legendarische spaghetti van studentenresto De Brug smaakte destijds extra goed omdat hij betaald werd met de laatste restjes bijeengesprokkelde cash na een weekje Gent. Zou dat vandaag nog zo goed smaken? De UGent nodigt alle afgestudeerden uit om het zondag te komen proberen.

LEES OOK. Smaakt de ‘Brugspaghetti’ nog altijd hetzelfde? UGent opent de deuren voor oud-studenten

Heimwee naar je studententijd? Of benieuwd naar hoe de UGent sinds je afzwaaien is veranderd?© DVH

3. … het slechtste bier te wereld kiezen

In Hotel Columbo in de Brugse Poort willen ze dit weekend met een blinde proefsessie uitzoeken wat het ‘slechtste bier te wereld’ is. Is het Heineken? Of zakt een van de Belgische pilsen toch door het ijs? Wie het voor eens en altijd wil beslechten: vanaf 19.30 uur zaterdag in het café aan het Fonteineplein.

4. … of u bezinnen en de vasten breken

De moslims zijn woensdag aan hun jaarlijkse periode van vasten begonnen. Maar de ramadan draait om veel meer dan niet eten of drinken overdag. Zaterdag slaan Kom op tegen Kanker en de Gentse vzw Burgerplicht de handen in elkaar voor een iftar-maaltijd in de Tevhid Moskee in de Francisco Ferrerlaan 214. Inkom gratis, inschrijven verplicht.

5. … gaan surfen met Fifty Foot Combo

De Gentse cultband Fifty Foot Combo komt nog eens buiten, en dat gebeurt niet meer zo vaak. Wie hun stomende mix van surfrock ooit live heeft meegemaakt, weet dat café Misterioso zich maar beter opmaakt voor een wilde avond. En dat in een klein café. Op een zondag. Om 17 uur. Als dat maar goed komt...

Fifty Foot Combo op een zondag, in een klein café… Als dat maar goed komt.© Dodi

6. … Harley Davidsons gaan checken

De brullende motor van een Harley Davidson: volgens sommigen gaat er niks boven dit geluid. Wie zich wil onderdompelen in al dat blinkend staal of testritjes wil doen, moet zondag op ’t Arsenaal in Gentbrugge zijn voor het ‘Ghent Motor Event’. Van 9 tot 18 uur. Zouden de Hells Angels vanuit hun clublokaal recht tegenover ’t Arsenaal ook afkomen?

7. … tweedehands koopjes gaan jagen

Of je nu op zoek bent naar rommel- of brocante (zondag, ICC), tweedehands speelgoed en kledij voor kinderen (zondag, De Krekel), babyspulletjes aan een zacht prijsje (zondag, Het Spectrum), een closet sale voor tienermeisjes (zaterdag, Ledeberg) of een lentebrunch én closet sale midden in de stad (zondag, Speldenstraat): Gent heeft het allemaal.

8. … je viervoeter vereeuwigen

Een mooie foto van je hond? Dat wil toch elk baasje. Bij fotografiewinkel Art & Craft weten ze dat maar al te goed. Zaterdag neemt fotografe Elke Braet, gespecialiseerd in dierenfotografie, je op sleeptouw door de Bourgoyen. Er zullen zelfs afgerichte honden zijn om op te oefenen. Inschrijven via Art & Craft.

Domien (34) en Wendy (43) Huyghe tonen dit weekend in Gent hun eerste speelfilm: Zeevonk.© Inge Kinnet

9. … een nieuwe Belgische film zien

Zeevonk, het speelfilmdebuut van Domien (34) en Wendy (43) Huyghe gaat dit weekend in première. De film, met een soundtrack van Brihang, pakte eerder al prijzen in het buitenland en wordt nu getoond aan de Belgische filmliefhebber. Zondag om 17.30 uur kan je in Sphinx Cinema naar de avant-première. Domien en Wendy zullen er zelf ook zijn en vragen beantwoorden.

10. … de marathon zien finishen

Gent is dit weekend het strijdtoneel voor niet één, maar twee marathons. De lopers doen hun 42 kilometer op zondag en starten en finishen in de Topsporthal. Een dag eerder is het aan de kajakkers en sup’ers. De Koninklijke Cano Club laat de honderd deelnemers van aan de Watersportbaan naar de Graslei peddelen. De finish wordt daar rond 13.30 uur verwacht.

11. … met de kinderen naar Meneer Papier

‘Meneer Papier heeft alles wat hij nodig heeft: een poes en een schaar. Hij knipt zijn eigen wereld.’ Wie zondag nog op zoek is naar een leuke activiteit met de kinderen: in De Koer in de Brugse Poort tonen ze om 15.30 uur een leuke kinderfilm. Een workshop knippen en plakken krijg je er gratis bij. Een ticket kost 6 euro. Geniet van het weekend!