Basketbal BNXT League Silver League Okapi Aalst

Anthony Mallego plukt met Okapi Aalst vruchten van samenwerking met Falco Gent: Jasper Unal en Thibaut Platteeuw eerste nieuwkomers

Jasper Unal en Thibaut Platteeuw komen over via een dubbele licentie.© Nic Declercq

In het Forum maakt men zich op voor de komst van Den Helder, dat op de vorige speeldag de Aalsterse rivaal Leuven Bears tot drie minuten voor tijd in bedwang hield. Tegelijkertijd timmert manager Anthony Mallego verder aan de weg met een samenwerking met Falco Gent.

Wim Redant

Anthony Mallego plukte met Okapi alvast de eerste vruchten van de samenwerking met Falco Gent. Jasper Unal en Thibaut Platteeuw komen als eerste nieuwkomers over via een dubbele licentie. “Jasper Unal startte zijn jeugdopleiding bij Erembodegem, waar Okapi hem wegplukte”, zegt Mallego. “Jasper vertrok bij de U16 naar Falco en maakte een ommetje bij de basketschool van Oostende vooraleer hij terugkeerde naar de eerste ploeg van Falco. De pointguard werd meermaals opgeroepen voor de nationale jeugdploegen waar hij aan de zijde speelde van Siebe Ledegen en hij tekende voor één jaar. Thibaut Platteeuw is een bij Oostende opgeleide shootingguard die bij Falco goed is voor een gemiddelde van vijftien punten en voor drie jaar tekende bij Okapi.”

Mallego is tevreden over het huidige seizoen met meerdere hoogtepunten, maar de degradatie van Okapi Aalst B is een valse noot. “We zoeken oplossingen voor Okapi B, waar Stijn Penninck het met een te jonge ploeg diende te rooien na het overhevelen van sommige jonkies naar de A-kern. Een snelle terugkeer naar landelijke moet het opzet vormen. Voor mij was het hoogtepunt van het seizoen de zege in Charleroi, waar Glenn Temmerman een twintiger liet optekenen. Ook onze zege tegen Antwerp Giants was top, evenals de wedstrijd tegen Oostende toen we nipt verloren na een felle repliek. De eerste carnavalsmatch in drie jaar mogen we ook niet vergeten. Onze thuismatchen wonnen we of verloren we nipt. We werken met het kleinste budget van de reeks, maar serveren mooi basket met eigen jeugd en enthousiaste fans. Onze aanvoerder Ivan Maras is aan zijn beste seizoen ooit bezig en staat model voor de positieve vibe bij Okapi.”

Drie op drie

Mallego heeft geen hoge pet op over de Silver League. “Het doel van de BNXT League was het vermijden om telkens tegen dezelfde ploegen te spelen, maar in ons tweede jaar Silver League blijven we opnieuw verstoken van Nederlandse topteams als Den Bosch, Groningen en Leiden. Onze komende tegenstrever Den Helder liet Leuven Bears wankelen en verdient wel respect. We gaan voor een drie op drie en hopen Leuven voorbij te geraken in de strijd voor de zesde plaats en de Belgische play-offs.”