Aftellen naar De Ronde is nu ook écht begonnen: “Onbetaalbare reclame”

Burgemeester De fauw, koersdirecteur Wim Van Herreweghe en schepen Franky Demon zetten de aftelklok in gang.© ktb

Brugge -

Brugge telt nu ook letterlijk af naar de start van De Ronde van Vlaanderen. Zaterdagochtend werd op de Markt de aftelklok ingeschakeld. “Het enthousiasme is groot”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Koen Theuns

Nog acht dagen, een uur en een dikke twintig minuten. Dat verscheen op de startboog van De Ronde pal voor het Belfort nadat koersdirecteur Wim Van Herreweghe, burgemeester Dirk De fauw en sportschepen Franky Demon het aftellen met een druk op de knop officieel van start lieten gaan. Al maakt de stad zich al veel langer op voor de terugkeer van Vlaanderens Mooiste.

LEES OOK. Aan deze bushalte gaat Ronde van Vlaanderen dit jaar officieel van start

“Daar zijn we eigenlijk al mee bezig sinds de beslissing genomen werd om de start afwisselend met Antwerpen te organiseren”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Het enthousiasme is dan ook groot: er zijn handelaars die hun etalage speciaal hebben ingericht, er is een grote muurschildering, er hangen vlaggen uit, enzovoort.”

Horeca

Het belang van De Ronde voor Brugge valt volgens De fauw maar moeilijk te onderschatten. “Dit zet Brugge opnieuw op de kaart op sportief vlak, maar onze stad komt ook wereldwijd in beeld. De luchtbeelden van de start, de massa mensen op de Markt, de renners op het podium: dat is onbetaalbare reclame. En ook de horeca kan natuurlijk een graantje meepikken. Zo kiezen we er voor om zelf geen bijkomende drank- of eetstanden te plaatsen. Zo zullen velen opnieuw ontbijten in de zaken op de Markt, maar bijvoorbeeld ook ’t Zand.”

LEES OOK. Ontdek hier het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2023: Brugge weer als startplaats, 19 hellingen en 6 kasseistroken in Vlaamse Ardennen

Het startschot wordt gegeven op zondagochtend 2 april om 10 uur, maar ook voordien zal De Ronde al voor heel wat sfeer zorgen. Zo is er daags voordien De Ronde voor wielertoeristen en op de vooravond mag Soulsister het podium op de Markt inwijden met een concert.

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.brugge.be/deronde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen