Daar is dé zetel opnieuw! Na Milaan-Sanremo mag Wout van Aert ook voor podium Gent-Wevelgem even gaan zitten

Wout van Aert gunde Christophe Laporte zondag de zege in Gent-Wevelgem en dus mocht onze landgenoot opnieuw de zetel in na de finish.

Vincent Van Genechten

Hét beeld dat na Milaan-Sanremo de wereld rondging, was niet dat van een juichende Mathieu van der Poel. Wel dat van de Nederlander met nummer twee Filippo Ganna en nummer drie Van Aert. Zondag stond de ogenschijnlijk zelfde zwarte, lederen zetel achter het podium in Wevelgem.

Niet onlogische, want die staat in een truck van de UCI die overal mee naartoe gaat. Van Aert dook er met veel plezier in, samen met Laporte en nummer drie Sep Vanmarcke.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Thomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, zag ook de humor in van de situatie. Hij doet op sociale media uitschijnen voor een grotere zetel te willen zorgen voor de Ronde van Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

The Making of Jumbo-Visma

Wielerploeg Jumbo-Visma viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Uit het puin van de aan dopingschandalen ten onder gegane Rabobank-ploeg verrees wat nu algemeen als de beste wielerploeg ter wereld wordt beschouwd. Met nu ook zeges in de E3 en Gent-Wevelgem. In een driedelige reeks schetst onze reporter Jan-Pieter de Vlieger de spectaculaire opgang van Jumbo-Visma: van de moeilijke start van het Blanco-project tot de totale dominantie in de Tour.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen