Familie radeloos nadat Iliane (85) week geleden spoorloos verdween: “Er gaan allerlei scenario’s door je hoofd”

Iliane Punnewaert is ondertussen al een week vermist.© IF

Bredene/Sint-Martens-Lierde -

Peter De Leye (61) is wanhopig op zoek naar zijn tante. De 85-jarige Iliane Punnewaert gaf dinsdagavond, exact een week geleden, nog een laatste teken van leven. Sindsdien ontbreekt elk spoor. “We zijn radeloos”, klinkt het bij Peter, die samen met haar zus de enige familie is die de vrouw heeft.

Jeffrey Roos

Zaterdag verspreidde de politie van politiezone Bredene/De Haan een opsporingsbericht op vraag van het parket van West-Vlaanderen. Peter De Leye uit Sint-Martens-Lierde, deelgemeente van Lierde bij Geraardsbergen, zit met de handen in het haar. Dinsdag had hij met zijn tante, die ook zijn doopmeter is, nog een laatste keer contact.

LEES OOK. Wie heeft de 85-jarige Iliane Punnewaert gezien?

“Ik had haar die dag nog aan de lijn om 17.30 uur”, vertelt Peter. “Enkele uren daarvoor had ze ook nog contact met haar buurvrouw. Ik belde haar om de twee dagen eens en dus belde ik haar donderdag voor het eerst sinds ik haar op dinsdag de laatste keer had gehoord.”

Niet thuis

Maar Peter kreeg geen gehoor. “We dachten dat ze naar tv aan het kijken was, want dan heeft ze een koptelefoon op”, vervolgt de man. “We belden nog enkele keren, maar nog steeds niets.” Toen hij vrijdag de vrouw opnieuw niet aan de lijn kreeg, rook Peter onraad. “We zijn dan meteen vertrokken naar de kust om te kijken of ze thuis was. Via de syndicus zijn we uiteindelijk binnengeraakt in haar appartement. Ze bleek niet thuis te zijn. Ik heb dan meteen de politie gecontacteerd en ik moet zeggen dat die heel begripvol en behulpzaam was.” (Lees verder onder de foto)

© IF

De man zit verveeld met de zaak en denkt aan allerlei scenario’s. “Mijn tante gaat nooit onvoorbereid naar buiten en ver kan ze niet meer wandelen, want ze heeft hartproblemen en neemt daar medicatie voor. Ze woont vlak bij de zee en heeft die nog maar een keer gezien, samen met mij. Ze kan dus onmogelijk een lange wandeling hebben gemaakt.”

“Mijn tante is een bijzonder intellectuele vrouw en deed alles nog zelfstandig. Ze was niet dement, of daar waren toch geen signalen van. Ze komt altijd piekfijn voor de dag. Er gaan zo veel scenario’s door je hoofd. Moest er iets gebeurd zijn buiten haar appartement, dan had men haar toch al gevonden?”, vraagt Peter zich af.

Tips

Afgelopen weekend werd nog naar een spoor van Iliane gezocht met speurhonden en maandag werd een drone ingezet. De politie onderzoekt de zaak en doorloopt alle mogelijke scenario’s. “We hopen op goed nieuws, maar hoe langer ze vermist is, hoe meer we aan het ergste denken. De onzekerheid is moeilijk om dragen. Er zijn ondertussen al enkele tips geweest, maar die draaiden tot nu toe op niets uit”, besluit Peter.

Iliane droeg op het moment van haar verdwijning een beige regenjas tot op de knieën. Wie Iliane Punnewaert gezien heeft of weet waar ze verblijft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via opsporingen@police.belgium.be of via het gratis nummer 0800-30.300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen