Man doet experiment met sneetjes brood en komt tot schokkende resultaten: “Daarom moeten we onze handen wassen”

Man doet experiment met sneetjes brood en komt tot schokkende resultaten: “Daarom moeten we onze handen wassen”© Reuters

Een experiment van Gavin Wren is sinds kort viraal gegaan op Tiktok. De Engelsman wilde testen hoelang enkele sneetjes vers bleven nadat hij die met vuile en propere handen had aangeraakt. Na 27 dagen bleken de resultaten schokkend: “Daarom moeten we onze handen wassen.”

Bron: Reuters

Nadat Gavin zijn brood had gekocht, stak hij drie sneetjes in aparte plastic zakken. Het eerste raakte hij aan met vuile handen, terwijl de andere sneetjes pas werden vastgenomen nadat hij zijn handen waste met zeep en antibacteriële gel. Vervolgens maakte hij gedurende 27 dagen elke dag een foto van de resultaten.

Het verschil was indrukwekkend. Waar dat de schimmelvorming bij de ‘propere’ sneetjes eerder beperkt was, oogde het sneetje dat met vuile handen werd aangeraakt helemaal groen. “Mensen zijn erg gefascineerd door schimmelgroei”, vertelde Gavin. “Ik was erg benieuwd hoe de groei zou beïnvloed worden door het wassen van de handen.”

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen