Politie start onderzoek naar beelden van jongen die leeftijdsgenoot bedreigt met mes: “Zulke jonge mensen, dat is uitermate verontrustend”

© rr

Brugge -

Er zijn hallucinante beelden opgedoken van een incident tussen tieners in hartje Brugge. Een filmpje toont hoe een jongen een leeftijdsgenoot bedreigt met een mes en zelfs aanstalten maakt om uit te halen. “Zeg sorry, en we laten je met rust”, klinkt het meermaals. De Brugse politie is de betrokkenen al op het spoor.

Junior Verbeeke en Celina Cazzetta

De beelden dateren van een tijdje geleden maar zijn ronduit hallucinant. Een aantal jongeren heeft het daar in hartje Brugge op een leeftijdsgenoot gemunt. “Fucking hondje”, zegt een puber met een mes in de hand. Die houdt het ding op een bepaald moment op enkele centimeters van het gezicht van het slachtoffer dat opvallend kalm blijft.

LEES OOK. Mama Tamara verspreidde beelden van gewapend incident met jongeren en doet emotionele oproep: “Ik was in shock”

De messentrekker maakt zelfs verschillende keren aanstalten om uit te halen. “Zeg sorry, en we laten je met rust”, zo luidt het verschillende keren bij de agressors. Het incident vond plaats in de Steenstraat, een drukke winkelstraat in het Brugse, en dat terwijl shoppers gewoon voorbijwandelden.

Onderzoek krijgt voorrang

De beelden zijn ondertussen ook tot bij de Brugse politie geraakt. Daar zijn ze met een onderzoek gestart. De identiteit van de betrokkenen is inmiddels ook achterhaald door de recherche. Daar krijgt de zaak momenteel absolute prioriteit.

“We zijn op de hoogte van dit ernstig incident en kregen het beeldmateriaal ook al doorgestuurd”, zegt Lien Depoorter, woordvoerder van de Brugse politie. “We zijn uitermate verontrust dat zulke jonge mensen hierbij betrokken zijn. We geven dus voorrang aan dit onderzoek dat trouwens al ver gevorderd is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen