Aangeboden door Nieuwsbladshop.be

De mooiste plekken voor een lentewandeling

Hoewel maart ons nog niet bepaald trakteerde op mooi lenteweer, is het voorjaar wel degelijk aangebroken. De beste manier om daarvan te genieten, is de natuur in te gaan. Dus trek goede wandelschoenen en weerbestendige kleding aan, en haal een lekkere frisse neus op op een van deze bijzondere plekken.

 

Bloesemroutes

Als de fruitbomen bloeien, kan je in Limburg bloesemroutes wandelen langs deze zee van witte en roze bloempjes. Ook de Japanse kers bloeit binnenkort weer uitbundig. In de Japanse tuin in Hasselt of het Arboretum van Kalmthout zie je deze bomen op hun mooist.

LEES OOK.Proef de lente met deze ingrediënten

Wilde bloemen

Een bos is elk jaargetijde mooi, maar als er wilde bloemen bloeien heeft het toch iets extra bijzonder. Iedereen kent natuurlijk het Hallerbos met haar prachtig paars tapijt in april, maar ook in de Vlaamse Ardennen kan je van de boshyacint genieten, bijvoorbeeld in het Brakelbos, Raspaillebos, Kluisbos, Koppenbergbos en het Muziekbos. Zorg wel voor stevige en comfortabele wandelschoenen, want de streek staat bekend om haar heuvelachtig landschap.

LEES OOK.Elektrische fietsen Veloci: wat verklaart het succesverhaal?

Naast de boshyacinten zijn er nog veel andere voorjaarsbloeiers om van te genieten. Het Bertembos is de favoriete plek van de bosanemonen met haar witte bloempjes, die ook in het Zoniënwoud veelvuldig voorkomen. Verder is dit ook de periode van daslook, sleutelbloemen, wilde orchideeën en narcissen die loofbossen opfleuren. Trek er op uit en laat je verrassen!

Vogels spotten

Op de grens van Zeeuws-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen is een nieuw natuurgebied in volle ontwikkeling: het Grenspark Groot Saeftinghe. Dit uitgestrekte landschap van haven, landbouw en natuur is verrassend veelzijdig. Het Verdronken Land is voor veel vogelsoorten bovendien een belangrijk broed- en foerageergebied, dus het is een goede plek voor vogelspotters. In het Paasweekend kan je deelnemen aan de populaire “Boergondische Wandeling” in het gebied, waar je bij elke stop tal van streekproducten kan proeven.

Klaar voor een flinke lentewandeling? Bekijk de volledige outdoorcollectie met comfortabele wandelschoenen en waterdichte jassen op nieuwsbladshop.be.

Meer over Nieuwsblad - webshop

Bekijk

Video

Keuze van de redactie