Nederlands nieuwsprogramma biedt excuses aan voor foto’s van Auschwitz tijdens segment over spoor

Het programma gebruikte een foto van Auschwitz bij cijfers over het Nederlandse spoornetwerk.© AP

Het Nederlands nieuwsprogramma EditieNL heeft zijn excuses aangeboden nadat het een foto van Auschwitz liet zien in de uitzending. Volgens het programma is dit per ongeluk getoond, maar had het nooit mogen gebeuren.

Nienke WensveenBron: RTL Nieuws

Een van de onderwerpen in de uitzending was concurrentie op het Nederlandse spoorwegennet. Hierbij gaf het programma ook cijfers over het spoornetwerk van het land. Bij het aantal kilometers spoor werd echter een foto gebruikt van vernietigingskamp Auschwitz. Kijkers zagen dit meteen en uitten hun boosheid en verbazing op sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens de uitzending werden al excuses gemaakt. Daarna plaatste het programma ook nog op Twitter een verontschuldiging: “In onze uitzending vandaag hebben wij per abuis een foto van Auschwitz laten zien. Dit had nooit mogen gebeuren.” In de reacties kunnen gebruikers echter nog steeds niet begrijpen hoe de foto in de uitzending is gekomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het museum van Auschwitz reageert zelf ook nog op de excuses. “Bedankt. Wellicht kunnen jullie onze missie steunen door aan jullie publiek te laten weten dat we ook een online les over de geschiedenis van Auschwitz in het Nederlands hebben”, schrijft het onder de tweet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen