Tweede seizoen ‘House of the dragon’ ingekort, maar er is ook goed nieuws voor de fans

© HBO

Goed en slecht nieuws voor de miljoenen fans van House of the Dragon. Het tweede seizoen gaat minder afleveringen tellen. Maar gelukkig kondigen de makers reeds een derde seizoen aan.

Tom Vets

House of the Dragon keert terug voor slechts acht afleveringen. Dat zijn er twee minder dan verwacht. Volgens de makers is de beslissing niet lichtzinnig genomen. “We hebben het hele verhaal dat we willen vertellen uitgesplitst. Het was beter om het tweede seizoen niet te rekken tot de gebruikelijke tien afleveringen want het verhaal komt beter tot zijn recht als we het volgende deel bundelen tot acht episodes.” Het nieuws is al vroeg meegedeeld. Op dit moment ziet het er naar uit dat we de première van de volgende jaargang mogen verwachten in de zomer van volgend jaar.

De Game of Thrones-prequel zorgde vorige zomer voor de meest succesvolle HBO-première tot nu toe. Met meer dan 10 miljoen kijkers op één nacht tijd, was de serie al even populair als Game of Thrones tijdens seizoen zes. Bovendien waren de reacties van zowel critici als kijkers bijzonder lovend. Eerder waren er berichten dat de reeks wellicht zal eindigen na drie of vier jaargangen. De makers willen wat dat betreft nog niet te veel in hun kaarten laten kijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen